Dimljen file postrvi z ješprenom
Priprava 1:
1. Postrv sfilirajte.
2. Litoželezen vok postavite na ogenj, da se segreje.
3. V segret vok stresite lesne ostružke.
4. Fileje položite v pekač z luknjicami.
3. Pekač položite na vok in pustite, da se fileji dimijo 7-8 minut.
4. Po ostružkih polite vodo, da nastane joker dim in upstate, da se fileji
dimijo še 3 minute.
Priprava 2:
1. V lonec nalijte vodo.
2. Solite.
3. Ješprenj stresite v vodo.
4. Kuhajte 20 minut; na zob.
5. Odlijte vodo.
Priprava 3:
1. Narezano korenje popražite na oljčnem olju.
2. Dodajte kuhan ješprenj, oprano špinačo, timijan in nežno premešajte.
1. Na sopari kuhajte brokoli in šparglje cca 3 minute.
2. Zelenjavo dajte v ponev in dodajte maslo. Na rahlo premešajte.
Priprava omake:
1. Šalotko nasekljajte
2. Pražite jo na oljčnem olju, da postekli.
3. Narežite 1 del koromača in 2 dela buče.
4. Dodajte ju k šalotki.
5. Premešajte in pražite cca 2 minuti.
5. Prelijte s toliko vode, da bo imela omaka svilnato teksturo.
6. Kuhajte cca 15 minut.
7. Zmiksajte s paličnim mešalnikom.
Postrezite: na krožnik položite ješprenj z zelenjavo ter nanj položite file
postrvi. Na stran položite jedilno žlico omake ter nekaj brstičnih ohrotov in
steblo ali dve špargljev.
Priprava 1:
1. Postrv sfilirajte.
2. Litoželezen vok postavite na ogenj, da se segreje.
3. V segret vok stresite lesne ostružke.
4. Fileje položite v pekač z luknjicami.
3. Pekač položite na vok in pustite, da se fileji dimijo 7-8 minut.
4. Po ostružkih polite vodo, da nastane joker dim in upstate, da se fileji
dimijo še 3 minute.
Priprava 2:
1. V lonec nalijte vodo.
2. Solite.
3. Ješprenj stresite v vodo.
4. Kuhajte 20 minut; na zob.
5. Odlijte vodo.
Priprava 3:
1. Narezano korenje popražite na oljčnem olju.
2. Dodajte kuhan ješprenj, oprano špinačo, timijan in nežno premešajte.
1. Na sopari kuhajte brokoli in šparglje cca 3 minute.
2. Zelenjavo dajte v ponev in dodajte maslo. Na rahlo premešajte.
Priprav omake:
1. Šalotko nasekljajte
2. Pražite jo na oljčnem olju, da postekli.
3. Narežite 1 del koromača in 2 dela buče.
4. Dodajte ju k šalotki.
5. Premešajte in pražite cca 2 minuti.
5. Prelijte s toliko vode, da bo imela omaka svilnato teksturo.
6. Kuhajte cca 15 minut.
7. Zmiksajte s paličnim mešalnikom.
Postrezite: na krožnik položite ješprenj z zelenjavo ter nanj položite file
postrvi. Na stran položite jedilno žlico omake ter nekaj brstičnih ohrotov in
steblo ali dve špargljev.
sestavine
- Sestavine2 pol kg postrvi; iz vsake dobite 2 fileja 400 g ješprenja 2 korenja 250 g sveže špinače 1 list lovorja svež timijan oljčno olje sol Kotanyi 1 jedilna žlica masla 120 g ohrovta 150 g svežih špargljev hruškovi lesni ostružkiOmaka400 g buče maslenke 1 manjši koromač 2 manjši šalotki oljčno olje