Delfinka z lepljivo omako iz agrumov (omaka aigre-douce)
Recept je iz: Justine Schofield
Delfinka z lepljivo omako iz agrumov (omaka aigre-douce)
sestavine
- 4 x file delfinke (po 150 g)
- lupinica ½ pomaranče, ½ mesa narežite in stisnite sok
- lupinica ½ limete, ½ mesa narežite
- lupinica ¼ grenivke ali pomela, ½ narežite
- 1 žlička sveže nasekljanega ingverja
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 3 žlice sojine omake
- 1 žlica riževega kisa + 1 žlička
- 1 drobno nasekljan čili
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 pod kotom narezana kumara
- riž
Priprava
- Vse lupinice, sok pomaranče, ingver, sladkor, sojino omako in kis dajte v kozico in zavrite. Ko se omaga zgosti in postane lepljiva, jo umaknite z ognja in dodajte meso agrumov. Omaka naj bo topla.
- Pomešajte kumaro, žličko kisa, čili in žlico olja.
- Ribo pokapajte z oljem, solite in poprajte. Ribo pecite 1 ½-2 minuti na vsaki strani, v veliki ponvi ali na žaru.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami