Delfinka z lepljivo omako iz agrumov (omaka aigre-douce)

Delfinka z lepljivo omako iz agrumov (omaka aigre-douce)

Opis

Delfinka z lepljivo omako iz agrumov (omaka aigre-douce)

Priprava

  1. Vse lupinice, sok pomaranče, ingver, sladkor, sojino omako in kis dajte v kozico in zavrite. Ko se omaga zgosti in postane lepljiva, jo umaknite z ognja in dodajte meso agrumov. Omaka naj bo topla.
  2. Pomešajte kumaro, žličko kisa, čili in žlico olja. 
  3. Ribo pokapajte z oljem, solite in poprajte. Ribo pecite 1 ½-2 minuti na vsaki strani, v veliki ponvi ali na žaru.

sestavine

  • 4 x file delfinke (po 150 g)
  • lupinica ½ pomaranče, ½ mesa narežite in stisnite sok
  • lupinica ½ limete, ½ mesa narežite
  • lupinica ¼ grenivke ali pomela, ½ narežite
  • 1 žlička sveže nasekljanega ingverja
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 žlica riževega kisa + 1 žlička
  • 1 drobno nasekljan čili
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 pod kotom narezana kumara
  • riž

Sorodni recepti