Dagnje s šalotko in čebulo

Priprava:

1. Školjke dobro operemo v hladni vodi in previdno odstranimo niti.

2. Krompir narežemo na koščke, položimo jih v pekač, solimo, popramo, potresemo s papriko in pokapamo z oljčnim oljem ter ga pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 200 stopinj, dokler ne pozlati.

3. V posodi popražimo nasekljano čebulo in česen.

4. Dodamo klapavice in jih nekaj časa dušimo, nato dodamo belo vino.

5. Pokrijemo in kuhamo 10 minut.

6. Nato odkrijemo in dodamo smetano za kuhanje in maslo.

7. Školjke potresemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo.

sestavine

  • 500 dag klapavic 1 čebula 10 šalotk 1 kozarec belega vina 0.5 kozarca smetane za kuhanje 200 g masla 0.5 vejice peteršilja 4 krompirji 1 žlica sladke paprike v prahu sol črni poper oljčno olje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse