Dagnje s šalotko in čebulo
Recept je iz: Gabriele Sponza

Priprava:
1. Školjke dobro operemo v hladni vodi in previdno odstranimo niti.
2. Krompir narežemo na koščke, položimo jih v pekač, solimo, popramo, potresemo s papriko in pokapamo z oljčnim oljem ter ga pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 200 stopinj, dokler ne pozlati.
3. V posodi popražimo nasekljano čebulo in česen.
4. Dodamo klapavice in jih nekaj časa dušimo, nato dodamo belo vino.
5. Pokrijemo in kuhamo 10 minut.
6. Nato odkrijemo in dodamo smetano za kuhanje in maslo.
7. Školjke potresemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo.
sestavine
- 500 dag klapavic 1 čebula 10 šalotk 1 kozarec belega vina 0.5 kozarca smetane za kuhanje 200 g masla 0.5 vejice peteršilja 4 krompirji 1 žlica sladke paprike v prahu sol črni poper oljčno olje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo