Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma!

sestavine

  • 225 g beljakov (9)
  • ščepec vinske kisline v prahu
  • 130 g drobno mletega sladkorja
  • 80 g mletih mandljev
  • 80 g mletih lešnikov
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 80 g navadne moke
  • KOMPOT IZ GOZDNIH SADEŽEV:
  • 50 g jagod
  • 100 g malin
  • 40 g robid (ali borovnic, če je sezona)
  • 0,5 čajne žličke vaniljeve paste
  • 40 g drobno mletega sladkorja

Priprava

  • 1. Pečico segrejemo na 170 °C.
  • 2. S stepalnikom z metlicami stepemo beljake in vinsko kislino. Ko so vrhovi delno čvrsti, dodamo drobno mlet sladkor.
  • 3. Stepamo še kakšno minuto, da se sladkor raztopi.
  • 4. Zmes preložimo iz stepalnika. Z lopatko jo na roko primešamo presejanim suhim sestavinam.
  • 5. Jagodam odstranimo peclje, sadeže operemo in grobo nasekljamo.
  • 6. Skupaj z malinami, opranimi robidami, vaniljevo pasto in drobno mletim sladkorjem jih dodamo v kozico.
  • 7. Zmes naj rahlo vre 2 minuti, medtem pa jo nežno mešamo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
  • 8. Pripravimo pekač za biskvit (180 mm x 45 mm). Dno in stranice obložimo s papirjem za peko. Pekač še prej popršimo z rastlinskim oljem v spreju.
  • 9. Maso za biskvit naložimo do polovice višine pekača.Kompot naložimo v sredino mase in ga razmažemo na 10 mm debelo.
  • 10. Kompot prekrijemo s preostankom mase. To lahko naredimo z dekorirno vrečko ali pa jo grobo namažemo z lopatko in z njo ustvarimo več vrhov.
  • 11. V ventilacijski pečici pečemo pri 170 °C od 35 do 40 minut. Na koncu naj bo skorja čvrsta in zlato zapečena.
  • 12. Torte bo dovolj za od 8 do 10 ljudi. Najbolje je, da jo shranimo in jemo pri sobni temperaturi. Če jo shranimo v nepredušno zaprto posodo, lahko stoji od 2 do 3 dni. Zamrznjena bo zdržala od 3 do 4 tedne. Odtajamo jo čez noč v hladilniku.

Sorodni recepti

Poglej vse