Dacquoise z gozdnimi sadeži
Recept je iz: Kirsten Tibballs
Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma!
sestavine
- 225 g beljakov (9)
- ščepec vinske kisline v prahu
- 130 g drobno mletega sladkorja
- 80 g mletih mandljev
- 80 g mletih lešnikov
- 125 g sladkorja v prahu
- 80 g navadne moke
- KOMPOT IZ GOZDNIH SADEŽEV:
- 50 g jagod
- 100 g malin
- 40 g robid (ali borovnic, če je sezona)
- 0,5 čajne žličke vaniljeve paste
- 40 g drobno mletega sladkorja
Priprava
- 1. Pečico segrejemo na 170 °C.
- 2. S stepalnikom z metlicami stepemo beljake in vinsko kislino. Ko so vrhovi delno čvrsti, dodamo drobno mlet sladkor.
- 3. Stepamo še kakšno minuto, da se sladkor raztopi.
- 4. Zmes preložimo iz stepalnika. Z lopatko jo na roko primešamo presejanim suhim sestavinam.
- 5. Jagodam odstranimo peclje, sadeže operemo in grobo nasekljamo.
- 6. Skupaj z malinami, opranimi robidami, vaniljevo pasto in drobno mletim sladkorjem jih dodamo v kozico.
- 7. Zmes naj rahlo vre 2 minuti, medtem pa jo nežno mešamo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
- 8. Pripravimo pekač za biskvit (180 mm x 45 mm). Dno in stranice obložimo s papirjem za peko. Pekač še prej popršimo z rastlinskim oljem v spreju.
- 9. Maso za biskvit naložimo do polovice višine pekača.Kompot naložimo v sredino mase in ga razmažemo na 10 mm debelo.
- 10. Kompot prekrijemo s preostankom mase. To lahko naredimo z dekorirno vrečko ali pa jo grobo namažemo z lopatko in z njo ustvarimo več vrhov.
- 11. V ventilacijski pečici pečemo pri 170 °C od 35 do 40 minut. Na koncu naj bo skorja čvrsta in zlato zapečena.
- 12. Torte bo dovolj za od 8 do 10 ljudi. Najbolje je, da jo shranimo in jemo pri sobni temperaturi. Če jo shranimo v nepredušno zaprto posodo, lahko stoji od 2 do 3 dni. Zamrznjena bo zdržala od 3 do 4 tedne. Odtajamo jo čez noč v hladilniku.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Mark Moriarty
Popolni čokoladni rjavčki
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Tanka pita z lešniki
Recepti Mary Berry
Borovničeva pita s hruškami
Recepti Rudolph van Veen
Karamelno jabolčna pita
Recepti Mary Berry
Breskova pita
Recepti Donal Skehan
Kolač z limoncellom in polento
Recepti Lora in Stoyan
Jabolčni zvitek s cimetom
Recepti Rudolph van Veen
Karamelno hruškova pita