Cvrčeče jagnječje kofte

Cvrčeče jagnječje kofte

Opis

Zelje narežemo zelo, zelo na tanko, stržen zavržemo. Narezano zelje damo v skledo skupaj s kisom, sladkorjem, ščepom soli in poprom. Previdno premešamo z rokami. Pistacije in semena koromača stremo v možnarju ali drobno zmeljemo v multipraktiku. Nato s to mešanico potresemo desko. Narežemo solato.

Kruh s ščepom soli in popra v multipraktiku zmeljemo v drobtine in stresemo v skledo z jagnjetino. Vse dobro premešamo, razdelimo na štiri dele in vsakega od delov oblikujemo okrog palčke za ražnjiče v dolg svaljek. Nič hudega, če je bolj rustikalnega videza in se vidijo odtisi prstov. Če bomo meso pekli na rešetki, je najbolje, da uporabimo lesene palčke za ražnjiče, ki smo jih namočili v vodi. Vključimo žar ali rebrasto ponev postavimo na velik ogenj ter močno segrejemo. Kofte spečemo po svojem okusu. Meni so všeč dobro pečene, zlatorjave in cvrčeče. Vzamemo jih z ognja, premažemo s sladko čilijevo omako in preprosto povaljamo v pistacijah in začimbah, da so povsem prekrite. 

Na hitro pogrejemo tortilje na rešetki ali žaru (še prej jih malo premažemo), nato jih nadevamo z malo solate, kofto, dvema redkvicama in žlico jogurta. Iz okisanega zelja iztisnemo odvečno slano tekočino in v tortiljo dodamo prgišče zelja. Postrežemo.

 

NAMIG

Uporabimo lahko še drugo hrustljavo zelenjavo, denimo korenček, čebulo poleg solate in redkvic. Dodamo lahko mehka sveža zelišča, kot sta meta in gladkolistni peteršilj.


Zelje narežemo zelo, zelo na tanko, stržen zavržemo. Narezano zelje damo v skledo skupaj s kisom, sladkorjem, ščepom soli in poprom. Previdno premešamo z rokami. Pistacije in semena koromača stremo v možnarju ali drobno zmeljemo v multipraktiku. Nato s to mešanico potresemo desko. Narežemo solato.

Kruh s ščepom soli in popra v multipraktiku zmeljemo v drobtine in stresemo v skledo z jagnjetino. Vse dobro premešamo, razdelimo na štiri dele in vsakega od delov oblikujemo okrog palčke za ražnjiče v dolg svaljek. Nič hudega, če je bolj rustikalnega videza in se vidijo odtisi prstov. Če bomo meso pekli na rešetki, je najbolje, da uporabimo lesene palčke za ražnjiče, ki smo jih namočili v vodi. Vključimo žar ali rebrasto ponev postavimo na velik ogenj ter močno segrejemo. Kofte spečemo po svojem okusu. Meni so všeč dobro pečene, zlatorjave in cvrčeče. Vzamemo jih z ognja, premažemo s sladko čilijevo omako in preprosto povaljamo v pistacijah in začimbah, da so povsem prekrite. 

Na hitro pogrejemo tortilje na rešetki ali žaru (še prej jih malo premažemo), nato jih nadevamo z malo solate, kofto, dvema redkvicama in žlico jogurta. Iz okisanega zelja iztisnemo odvečno slano tekočino in v tortiljo dodamo prgišče zelja. Postrežemo.

 

NAMIG

Uporabimo lahko še drugo hrustljavo zelenjavo, denimo korenček, čebulo poleg solate in redkvic. Dodamo lahko mehka sveža zelišča, kot sta meta in gladkolistni peteršilj.

sestavine

Sestavine

  • 0.25 rdečega zelja
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlica sladkorja
  • 50 g oluščenih pistacij
  • 1 žlička semen koromača
  • 0.5 solate ledenke
  • 50 g starega kruha
  • 400 g mlete jagnjetine
  • sladka čilijeva omaka
  • 4 majhne tortilje
  • 8 redkvic
  • navadni jogurt brez maščob
  • za postrežbo

Sorodni recepti