Cvetačna juha z rdečo peso

Cvetačna juha z rdečo peso

Opis

  Priprava

1. Nasekljajte čebulo.

2. Čebulo popražite na oljčnem olju.

3. Zeleno narežite na manjše kose in jo dodajte k čebuli.

4. Olupite krompir, narežite ga na manjše kose in ga dodajte k čebuli in zeleni,

5. Por narežite na kolobarje, ga operate in dodajte v skledo.

6. Prelijte s 700 ml vode.

7. Dodajte timijan.

8. Cvetačo operite in jo narežite na manjše kose.

9. Dodajte jo k ostali zelenjavi.

10. Solite.

11. Kuhajte 30 minut.

12. Romanesco  razdelite na cvetove.

13. Cvetove položite v pekač z luknjicami.

14. Pekač položite v pečico za 5 minut, da se romanesco skuha na pari.

15. Rdečo peso narežite na kolobarje.

16. Peso zrolajte v tulce  in prebodite  zobotrebcem.

17. Na hitro jo popecite na oljčnem olju.

 18. Romanesco potresite s sirom in jo dajte v pečico na gril za 2 minuti, da se gratinira.

19. Juho pretlačite s paličnim mešalnikom.

20. Po potrebi dodajte sol.

 

 

Postrezite:  Na krožnik položite koščke gratinitrane romanesce, dodajte  rdečo peso in prelijte z juho. Potresite z na drobno narezanim svežim čemažem.

 

 


 Priprava:

1. Nasekljajte čebulo.

2. Čebulo popražite na oljčnem olju.

3. Zeleno narežite na manjše kose in jo dodajte k čebuli.

4. Olupite krompir, narežite ga na manjše kose in ga dodajte k čebuli in zeleni,

5. Por narežite na kolobarje, ga operate in dodajte v skledo.

6. Prelijte s 700 ml vode.

7. Dodajte timijan.

8. Cvetačo operite in jo narežite na manjše kose.

9. Dodajte jo k ostali zelenjavi.

10. Solite.

11. Kuhajte 30 minut.

12. Romanesco  razdelite na cvetove.

13. Cvetove položite v pekač z luknjicami.

14. Pekač položite v pečico za 5 minut, da se romanesco skuha na pari.

15. Rdečo peso narežite na kolobarje.

16. Peso zrolajte v tulce  in prebodite  zobotrebcem.

17. Na hitro jo popecite na oljčnem olju.

 18. Romanesco potresite s sirom in jo dajte v pečico na gril za 2 minuti, da se gratinira.

19. Juho pretlačite s paličnim mešalnikom.

20. Po potrebi dodajte sol.

 

 

Postrezite:  Na krožnik položite koščke gratinitrane romanesce, dodajte  rdečo peso in prelijte z juho. Potresite z na drobno narezanim svežim čemažem.

 

 

sestavine

Sestavine

  • srednje velika cvetača
  • 1 čebula
  • oljčno olje
  • 50 g gomoljne zelene
  • 2 krompirja
  • 1 manjši por
  • svež timijan
  • sol
  • 1 manjša romanesco cvetača
  • 1 srednje velika rdeča pesa
  • 50 g poltrdega sira
  • svež čemaž

Sorodni recepti