Opis

Priprava

Cvetačo očistimo tako, da odstranimo pecelj in liste. Narežemo jo na enakomerne cvetove. Česen in čebulo sesekljamo. V kozici ali loncu segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo in česen. Popražimo, dokler ne pozlatita, nato pa dodamo cvetačo. Dodamo zelenjavno osnovo in mleko. Kuhamo, dokler se cvetača ne zmehča.

S paličnim mešalnikom ali v multipraktiku meljemo, dokler ne postane kremasto. Dodamo smetano in dobro premešamo. Dodamo začimbe in po želji olje s tartufi. Na hitro pokuhamo, da se okusi premešajo in smetana zgosti juho. Postrežemo s sendviči s šunko in žajbljem.

sestavine

Sestavine

  • 1 cvetača
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 6 dl zelenjavne jušne osnove
  • 3 dl mleka
  • 2 do 3 dl smetane
  • ščepec žafrana
  • ščepec karija
  • 1 do 2 žlici soli
  • ščepec karija
  • 1 do 2 žlici soli
  • ščepec črnega popra
  • 0.5 žlice olja s tartufi

Sorodni recepti