Cvetačna juha
Recept je iz: Sara La Fountain
Priprava
Cvetačo očistimo tako, da odstranimo pecelj in liste.
Narežemo jo na enakomerne cvetove. Česen in čebulo sesekljamo. V kozici ali
loncu segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo in česen. Popražimo, dokler ne
pozlatita, nato pa dodamo cvetačo. Dodamo zelenjavno osnovo in mleko. Kuhamo,
dokler se cvetača ne zmehča.
S paličnim mešalnikom ali v multipraktiku meljemo, dokler ne postane kremasto. Dodamo smetano in dobro premešamo. Dodamo začimbe in po želji olje s tartufi. Na hitro pokuhamo, da se okusi premešajo in smetana zgosti juho. Postrežemo s sendviči s šunko in žajbljem.
sestavine
- Sestavine1 cvetača 2 stroka česna 1 čebula 2 žlički oljčnega olja 6 dl zelenjavne jušne osnove 3 dl mleka 2 do 3 dl smetane ščepec žafrana ščepec karija 1 do 2 žlici soli ščepec karija 1 do 2 žlici soli ščepec črnega popra 0.5 žlice olja s tartufi
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Gurmanska juha z lososom
Recepti Roberta Pagnier
Juha iz bučk z brusketi
Recepti Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom
Recepti Juha iz pečene paprike in paradižnika
Recepti Juha iz ohrovta in rdeče pese
Recepti Rudolph van Veen
Malteška ribja obara, Aliota
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Gabriele Sponza
Lubenična juha z meto
Recepti Nenad Veljković
Jagnječa obara
Recepti Filipa Vacondeus
Juha s školjkami "coquinhas"