Cvetačna juha
Priprava

Cvetačo očistimo tako, da odstranimo pecelj in liste. Narežemo jo na enakomerne cvetove. Česen in čebulo sesekljamo. V kozici ali loncu segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo in česen. Popražimo, dokler ne pozlatita, nato pa dodamo cvetačo. Dodamo zelenjavno osnovo in mleko. Kuhamo, dokler se cvetača ne zmehča.

S paličnim mešalnikom ali v multipraktiku meljemo, dokler ne postane kremasto. Dodamo smetano in dobro premešamo. Dodamo začimbe in po želji olje s tartufi. Na hitro pokuhamo, da se okusi premešajo in smetana zgosti juho. Postrežemo s sendviči s šunko in žajbljem.

sestavine

  • Sestavine1 cvetača 2 stroka česna 1 čebula 2 žlički oljčnega olja 6 dl zelenjavne jušne osnove 3 dl mleka 2 do 3 dl smetane ščepec žafrana ščepec karija 1 do 2 žlici soli ščepec karija 1 do 2 žlici soli ščepec črnega popra 0.5 žlice olja s tartufi

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse