Cronuts

Cronuts

Opis

Priprava:

V moki naredimo jamico, v katero zlijemo vodo in v njej stopimo kvas. Dodamo sladkor. Sol potresemo po moki. Dodamo 50 gramov masla, preostalo maslo pa sploščimo med kosoma plastične folije in shranimo v hladilniku. V jamico po malem dodajamo moko in zamesimo mehko testo. Pult potresemo z moko in testo razvaljamo na debelino 1 cm. Pokrijemo ga s plastično folijo in postavimo v hladilnik za  40 minut.

 

Testo vzamemo iz hladilnika in ga potresemo z moko. Na spodnjo polovico testa postavimo ohlajeno sploščeno maslo in ga prekrijemo z zgornjo polovico. Malce razvaljamo, nato pa testo prepognemo na tri dele in ga razvaljamo. Postopek ponovimo dvakrat. Testo zavijemo v folijo in za 40 minut postavimo v hladilnik, nato pa še dvakrat razvaljamo, na koncu do debeline 1,5 cm.

Slaščičarska krema

Vaniljev strok prerežemo po dolžini in postrgamo sredico. V kozici zavremo mleko z vaniljevimi semeni in polovico sladkorja. Rumenjake stepemo s preostalim sladkorjem in umešamo moko. Mešanici dodamo malce zavretega mleka, jo zlijemo nazaj v kozico in dobro premešamo. Slaščičarsko kremo zavremo in kuhamo na šibkem ognju približno 3 minute. Ohladimo jo in nadevamo v dresirno vrečko z gladkim nastavkom.

Izdelava

Iz razvaljanega testa izrežemo kroge z velikim rezalnikom. Iz sredine krogov izrežemo kroge z manjšim rezalnikom. V loncu segrejemo dobršno količino olja do približno 170 °C. Obroče iz testa potopimo v olje in pečemo približno 4 minute do zlatorjavega. Vmes jih obrnemo. Ocvrte cronute povaljamo v sladkorju. Nadevamo jih s slaščičarsko kremo.


Priprava:

V moki naredimo jamico, v katero zlijemo vodo in v njej stopimo kvas. Dodamo sladkor. Sol potresemo po moki. Dodamo 50 gramov masla, preostalo maslo pa sploščimo med kosoma plastične folije in shranimo v hladilniku. V jamico po malem dodajamo moko in zamesimo mehko testo. Pult potresemo z moko in testo razvaljamo na debelino 1 cm. Pokrijemo ga s plastično folijo in postavimo v hladilnik za  40 minut.

 

Testo vzamemo iz hladilnika in ga potresemo z moko. Na spodnjo polovico testa postavimo ohlajeno sploščeno maslo in ga prekrijemo z zgornjo polovico. Malce razvaljamo, nato pa testo prepognemo na tri dele in ga razvaljamo. Postopek ponovimo dvakrat. Testo zavijemo v folijo in za 40 minut postavimo v hladilnik, nato pa še dvakrat razvaljamo, na koncu do debeline 1,5 cm.

Slaščičarska krema

Vaniljev strok prerežemo po dolžini in postrgamo sredico. V kozici zavremo mleko z vaniljevimi semeni in polovico sladkorja. Rumenjake stepemo s preostalim sladkorjem in umešamo moko. Mešanici dodamo malce zavretega mleka, jo zlijemo nazaj v kozico in dobro premešamo. Slaščičarsko kremo zavremo in kuhamo na šibkem ognju približno 3 minute. Ohladimo jo in nadevamo v dresirno vrečko z gladkim nastavkom. 

Izdelava

Iz razvaljanega testa izrežemo kroge z velikim rezalnikom. Iz sredine krogov izrežemo kroge z manjšim rezalnikom. V loncu segrejemo dobršno količino olja do približno 170 °C. Obroče iz testa potopimo v olje in pečemo približno 4 minute do zlatorjavega. Vmes jih obrnemo. Ocvrte cronute povaljamo v sladkorju. Nadevamo jih s slaščičarsko kremo.

sestavine

Testo za rogljičke

  • 500 g moke
  • 280 ml vode
  • 20 g suhega kvasa
  • 20 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 250 g masla

Nadev - slaščičarska krema

  • 1 strok vanilije
  • 250 ml mleka
  • 75 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlica moke

Cronuts

  • 300 g sladkorja
  • 200 ml sončničnega olja

Dodatne potrebščine

  • plastična folija
  • papir za peko
  • moka za potresanje
  • krpa
  • rezalnik premera 11 in 5cm
  • dresirna vrečka z gladkim nastavkom

Sorodni recepti