Črni pire iz jajčevcev
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Jajčevca spečemo na štedilniku. Med peko ju z vrhom noža nekajkrat preluknjamo.
Pečena jajčevca položimo na rezalno desko.
Jajčevcema odrežemo peclja in ju damo v skledo za pasiranje.
Polijemo ju z malo oljčnega olja in malo zelenjavne jušne osnove.
S paličnim mešalnikom vse zmeljemo v pire.
Dodamo ščepec soli, kumina, koriandra v prahu in sumaka. Izcedimo limono in nadaljujemo z mletjem.
Preložimo na krožnik za postrežbo in postrežemo.
sestavine
- 2 podolgovata jajčevca oljčno olje zelenjavna jušna osnova sol 1 ščepec kumina 1 ščepec koriandra v prahu 1 ščepec sumaka 0.5 limone
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada