Črni gozdiček

Črni gozdiček

Opis

Črni gozdiček

Priprava

  1. korak: priprava višnjeve marmelade

Razkoščiči višnje. S paličnim mešalnikom ali v blenderju zmečkaj polovico višenj z javorjevim sirupom. Zmečkane višnje daj v skledo in vmešaj seme čija. Drugo polovico višenj nareži na koščke in z vilicami zmečkaj maline na krožniku. V zmečkane višnje vmešaj koščke višenj in zmečkane maline ter zmes postavi v hladilnik za najmanj 30 minut. Še bolje je, če marmelado napraviš en dan prej.

  1. korak: priprava čokoladnega biskvita

Pečico segrej na 180 °C. Pekač obloži s papirjem za peko. Pazi, da bo rob papirja visok 5 cm.

V kozici pri nizki temperaturi stopi maslo in nasekljano čokolado.

Jajca loči v dve posodi. V eno daj rumenjake, v drugo beljake. V vsako dodaj polovico sladkorja. V vodni kopeli do približno 50 stopinj Celzija do penastega stepaj rumenjake. Vzemi jih iz vodne kopeli in jih še nekaj časa stepaj. K rumenjakom presej moko in vlij stopljeno maslo s čokolado. Vse skupaj pazljivo zmešaj.

Iz beljakov stepi sneg, da nastanejo mehki vršički, in sneg pazljivo vmešaj v zmes. Zmes vlij na pekač in po njej porazdeli višnje. Biskvit peci v pečici približno 30 minut do zlatorjave barve. Počakaj, da se povsem ohladi3

  1. korak: dekoracija

sestavine

Višnjeva marmelada

  • 250 g višenj
  • 100 g malin
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 2 žlici semen čija

 

Čokoladni biskvit

  • 6 jajc
  • 175 g sladkorja
  • 150 g moke
  • 90 g masla
  • 150 g temne čokolade
  • 150 g višenj

 

Dekoracija

  • 400 ml smetane
  • 40 g sladkorja
  • 100 g višenj
  • 100 g robidnic
  • 100 g malin
  • 2 žlici čokoladnih mrvic XL
  • kakav v prahu in sladkor v prahu za posipanje

Sorodni recepti