ČRNA RIŽOTA S SIPAMI IN GAMBERI

sestavine

  • Sestavine:
  • riž sorte carnaroli 300 g
  • šalotka 150 g
  • sipe 0,5 kg
  • gamberi 0,5 kg
  • oljčno olje 50 g
  • vino 100 ml
  • ribja jušna osnova 1 l
  • sol/poper
  • peteršilj za dekoracijo
  • sipino črnilo 20 g
  • maslo 30 g

Priprava

  • Priprava
  • Šalotko drobno nasekljamo, posolimo in popražimo na vročem oljčnem olju. Ko se omehča, dodamo riž in ga par minut na suho pražimo.
  •  ٭riž pražimo, da bi zmanjšali količino škroba, hkrati pa zagotovili, da bo rižota kremasta
  • Zalijemo z belim vinom, ko izhlapi, pa dodamo malo osnove in potem še narezane sipe. Dodamo črnilo, popopramo, zalijemo z jušno osnovo ter kuhamo, vmes pa stalno mešamo
  •   minuti pred koncem kuhanja (riž se kuha okoli 18 minut) dodamo še maslo.
  • Gambere na hitro popečemo v ponvi in jih položimo na porcijo rižote skupaj s par listki svežega okrasnega peteršilja.

Sorodni recepti

Poglej vse