ČRNA RIŽOTA S SIPAMI IN GAMBERI
Recept je iz: David Skoko
ČRNA RIŽOTA S SIPAMI IN GAMBERI
sestavine
- Sestavine:
- riž sorte carnaroli 300 g
- šalotka 150 g
- sipe 0,5 kg
- gamberi 0,5 kg
- oljčno olje 50 g
- vino 100 ml
- ribja jušna osnova 1 l
- sol/poper
- peteršilj za dekoracijo
- sipino črnilo 20 g
- maslo 30 g
Priprava
- Priprava
- Šalotko drobno nasekljamo, posolimo in popražimo na vročem oljčnem olju. Ko se omehča, dodamo riž in ga par minut na suho pražimo.
- ٭riž pražimo, da bi zmanjšali količino škroba, hkrati pa zagotovili, da bo rižota kremasta
- Zalijemo z belim vinom, ko izhlapi, pa dodamo malo osnove in potem še narezane sipe. Dodamo črnilo, popopramo, zalijemo z jušno osnovo ter kuhamo, vmes pa stalno mešamo
- minuti pred koncem kuhanja (riž se kuha okoli 18 minut) dodamo še maslo.
- Gambere na hitro popečemo v ponvi in jih položimo na porcijo rižote skupaj s par listki svežega okrasnega peteršilja.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače