Opis

ČRNA RIŽOTA S SIPAMI IN GAMBERI

Priprava

Priprava

  1. Šalotko drobno nasekljamo, posolimo in popražimo na vročem oljčnem olju. Ko se omehča, dodamo riž in ga par minut na suho pražimo.
  2.  ٭riž pražimo, da bi zmanjšali količino škroba, hkrati pa zagotovili, da bo rižota kremasta
  3. Zalijemo z belim vinom, ko izhlapi, pa dodamo malo osnove in potem še narezane sipe. Dodamo črnilo, popopramo, zalijemo z jušno osnovo ter kuhamo, vmes pa stalno mešamo
  4.   minuti pred koncem kuhanja (riž se kuha okoli 18 minut) dodamo še maslo.
  5. Gambere na hitro popečemo v ponvi in jih položimo na porcijo rižote skupaj s par listki svežega okrasnega peteršilja.

sestavine

Sestavine:

  • riž sorte carnaroli 300 g
  • šalotka 150 g
  • sipe 0,5 kg
  • gamberi 0,5 kg
  • oljčno olje 50 g
  • vino 100 ml
  • ribja jušna osnova 1 l
  • sol/poper
  • peteršilj za dekoracijo
  • sipino črnilo 20 g
  • maslo 30 g

Sorodni recepti