Opis

Crème Caramel

Priprava

  1. Zagrejte 2 porcijska pekača na nizki temperaturi in dobro popršite z oljem ali čem podobnim.
  2. Sladkor raztopite v vodi v kozici, da zavre. Kozico redno vrtite, da se premeša, ne mešajte s kuhalnico.
  3. Ko postane rjavo, odstranite z ognja in počakajte 1 minuto, da postane barve mahagonija.
  4. Na dno vsakega pekača nalijte malo karamele in ohladite.
  5. Zmešajte jajca, rumenjak in sladkor v gladko zmes.
  6. Zagrejte mleko, smetano in vaniljo, da je toplo na otip, nalijte na jajčno zmes in mešajte do gladkega. Ne stepajte predolgo in ne vnesite preveč zraka.
  7. Kremno zmes nalijte v modela na strjeno karamelo, ne skoparite, modela naj bosta napolnjena do 80%.
  8. Dajte na pekač s kropom in pecite na 100 stopinjah 50 minut. Ko se krema strdi, a se še trese, odstranite in ohladite na sobno temperaturo.
  9. Dajte v hladilnik čez noč ali za vsaj 4 ure, da se karamela vpije v kremo.
  10. S toplim nožem pojdite po obodu pekačev in obrnite na krožnik.

sestavine

  • 30 g sladkorja
  • 20 g vode
  • olje v spreju
  • 2 veliki jajci
  • 1 rumenjak
  • 20 g kristalnega sladkorja
  • 3 ČŽ vaniljevega izvlečka
  • 250 ml mleka
  • 50 ml smetane

Sorodni recepti