Crème anglaise z belo čokolado in vaniljo

Crème anglaise z belo čokolado in vaniljo

Opis

Priprava:

1. Priprava crème anglaise: smetano s polovico sladkorja segrejte in jo zavrite. Rumenjak zmešajte s preostalim sladkorjem. Počasi prelijte vročo smetano v rumenjake in nenehno mešajte. Po želji potresite s ščepcem soli. Dajte zmes na ogenj in kuhajte, dokler ne doseže 81 °C. Nadaljujte z mešanjem z lopatico, da preprečite, da bi se rumenjak prijelponvi. Ko temperatura mešanice doseže 81 °C, odstranite ponev zognja.

 

2. Dokler je crème anglaise še vroča, dodajte vanjo belo čokolado, želatino, ki jo prej raztopite v hladni vodi, in vaniljin sladkor. Previdno mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Postavite v hladilnik.

 

3. Razrežite breskve na kocke. V ponvi karamelizirajte sladkor, da dobi temno jantarno barvo. Dodajte breskve in dobro premešajte – njihov sok mora utekočiniti karamelo. Dodajte naribano limetino lupinico in iztisnjen sok. Na koncu potresemo s sivko. Ko tekočina izhlapi, so breskve pripravljene. Preložite jih v skledo in pustite, da se ohladijo.

 

4. Predevajte ohlajeno kremo v slaščičarsko vrečko in jo vbrizgajte  v servirne kozarce. Okrasite s breskvami, sivko in naribano limetino lupinico.

sestavine

Za crème anglaise

  • 500 g sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 150 g bele čokolade
  • 2 g želatine
  • 10 g vanilijinega sladkorja

Za breskve

  • 2 veliki breskvi
  • 35 g sladkorja
  • 0.5 limete
  • 1 ščepec sivke

Za okras

  • 1 ščepec sivke
  • Naribana limetina lupinica po občutku