1.    Počasi segrejemo ponev.

2.    Čebulo nasekljamo in jo v ponvi na oljčnem olju prepražimo do zlato rjave barve. Malo solimo.

3.    V ponev vlijemo ½ litra jabolčnika in čebulo karameliziramo. Odstavimo z ognja.

4.    Sir narežemo na kocke in stopimo v ponvi z malo jabolčnika.

5.    Sir topimo na srednjem plamenu, dokler se tekočina in maščoba iz sira ne povežeta v emulzijo in mešanica ne postane gladka.

6.    Dodamo žlico bele moke in angleško gorčico. Premešamo, dokler se ne zgosti.

7.    Dodamo pest krušnih drobtin in stresemo v hladno posodo.

8.    Dodamo rumenjake in na hitro stepemo.

9.    Stepamo, dokler mešanica ni dovolj gosta, da jo lahko razmažemo.

10.Tanko narežemo surovo jabolko in dve kumarici.

11.Sirovo mešanico na debelo namažemo na eno stran kruha.

12.Na namaz damo čebulo v jabolčniku.

13.Na to razporedimo rezine svežega jabolka in kumaric. Po vrhnji plasti kruha razmažemo še nekaj sirovega namaza, ki bo kot lepilo. Dokončamo sendvič.

14.V vroči ponvi sendvič popečemo. Rahlo ga pritiskamo ob ponev, dve do tri minute na vsaki strani. Če kruh vpije vse olje, ga lahko dodamo. Sendvič bi lahko popekli tudi pod žarom ali v opekaču.

15.Kot prilogo postrežemo solato iz karamelizirane čebule, koromača in jabolka, ki jo pokapamo z nekaj olja in posolimo. Postrežemo.

 

 

sestavine

  • 1 čebula 500 ml jabolčnika 200 g sira Keltic Gold 1 žlica moke 50 g krušnih drobtinic 2 rumenjaka 1 žlica angleške gorčice 2 jabolki 4 debele rezine kruha 2 kumarici svež drobnjak

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse