Opis

Način priprave:

1. Če so hrenovke dolge, jih narežemo na dva dela. Vsako polovico nabodemo na palčko. Vsako hrenovko povaljamo v moki.

2. V skledi pripravimo zmes za paniranje tako, da pomešamo dve vrsti moke - pšenično in grobo mleto koruzno. V moki naredimo jamico in vanjo damo jajca, začimbe, pecilni prašek in redko kislo mleko. Vse premešamo, dokler ne dobimo enotne zmesi.

3. Vsako hrenovko na palčki namočimo tako, da je vsa hrenovka enakomerno prekrita z zmesjo.

 4. V loncu segrejemo veliko količino olja in vanj potopimo hrenovke tako, da jih najprej nekaj sekund držimo z roko in šele nato spustimo. Cvremo jih, dokler testo ne postane zlatorjavo, približno 4 minute. Ocvrte hrenovke položimo na papirnato brisačo.

5. Palčke corn dogov zabodemo v sol v kovinski škatli. V ločenih skledicah postrežemo gorčico, kečap in paradižnik češnjevec.

 

sestavine

  • 10 hrenovk
  • 150 g pšenične moke
  • 100 g koruzne moke
  • žlica cajunskih začimb
  • žlička pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 350 ml kislega mleka

Dodatki

  • olje za cvrtje
  • 10 lesenih palčk za nabodala

Sorodni recepti