Opis

Priprava

1. Na velik ogenj postavimo veliko posodo in vanjo vlijemo oljčno olje. Piščančja bedra damo v posodo in jih popečemo z vseh strani do zlatorjave barve. Nato jih prestavimo na krožnik in prihranimo.

2. Malo zmanjšamo ogenj in dodamo maslo. Ko se začne peniti, dodamo slanino in jo hrustljavo zapečemo. Dodamo česen in čebulo, ki ju pražimo 3–4 minute. Dodamo gobe in pražimo še tri minute.

3. Bedra vrnemo v posodo, dodamo timijan in zalijemo z belim vinom. Pustimo zavreti in na nizkem ognju dušimo 45–50 minut, dokler ni piščanec povsem kuhan. Na polovici kuhanja bedra obrnemo in posnamemo morebitno maščobo, ki priplava na vrh.

4. Ko je piščanec kuhan, ga vzamemo iz posode. V sokove vmešamo smetano, dodamo velik ščep soli in črnega popra ter pustimo počasi vreti še deset minut, da se omaka malo zgosti.

5. Bedra vrnemo v posodo ter jih dobro pogrejemo. Vmešamo nasekljan peteršilj. Pazimo, da je jed vroča, ko jo postrežemo.

sestavine

Sestavine:

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 piščančja bedra
  • 15 g masla
  • 150 g slanine ali koščkov pancete
  • 2 stroka česna
  • olupljena in nasekljana
  • 1 velika čebula
  • olupljena in nasekljana
  • 2 vejici svežega timijana
  • 450 ml belega vina (okrog dva kozarca)
  • 250 ml sladke smetane
  • veliko prgišče svežega nasekljanega gladkolistnega peteršilja
  • morska sol in mleti črni poper

Sorodni recepti