Opis

Čokoladno-malinov cheesecake iz 5 sestavin

Priprava

  1. Pečico ogrejte na 150 °C (130 °C ventilacija). Na dno 23-centimetrskega pekača za torte položite papir za peko. Obrežite odvečni papir za peko ter obložite stranice pekača.
  2. V mešalniku zdrobite maslene kekse. Dodajte 2 jedilni žlici kremnega sira in zmešajte, da dobite gladko maso. Zmes dajte v pripravljen pekač in enakomerno razporedite s pomočjo žlice ali lopatke. Pustite, da počiva.
  3. Preostanek kremnega sira skupaj z malinovim džemom v mešalniku zmešajte do gladkega. Med mešanjem dodajte jajca, eno po eno, ščepec soli in stopljeno čokolado. Mešajte, dokler se sestavine ne povežejo.
  4. Zmes dajte v pekač. Poskrbite, da ne bo zračnih mehurčkov, nato pecite 1 uro in 10 minut oziroma tako dolgo, dokler je na sredini še vidna tekoča masa. Izklopite pečico in pustite, da se torta ohladi v njej (približno 2 uri), nato pa pustite, da torta počiva najmanj 3 ure. 
  5. Postrežete lahko tudi s stepeno smetano, svežimi malinami ali naribano čokolado.

sestavine

  • 250 g maslenih keksov
  • 1 kg kremastega sira, na sobni temperaturi
  • 500 g džema iz malin
  • 4 jajca
  • 150 g mlečne čokolade, stopljene in ohlajene

Po želji lahko na koncu dodate

  • Stepeno smetano
  • 1 majhno pest malin
  • 100 g temne čokolade, naribane

Sorodni recepti