Čokoladni žepki

Čokoladni žepki

Opis

Priprava:

V moki naredimo jamico, v katero zlijemo vodo in v njej stopimo kvas. Dodamo sladkor. Sol potresemo po moki. Dodamo 50 gramov masla, preostalo maslo pa sploščimo med kosoma plastične folije in shranimo v hladilniku. V jamico po malem dodajamo moko in zamesimo mehko testo. Pult potresemo z moko in testo razvaljamo na debelino 1 cm. Pokrijemo ga s plastično folijo in postavimo v hladilnik za  40 minut.

 

Testo vzamemo iz hladilnika in ga potresemo z moko. Na spodnjo polovico testa postavimo ohlajeno sploščeno maslo in ga prekrijemo z zgornjo polovico. Malce razvaljamo, nato pa testo prepognemo na tri dele in ga razvaljamo. Postopek ponovimo dvakrat. Testo zavijemo v folijo in za 40 minut postavimo v hladilnik, nato pa še dvakrat razvaljamo, na koncu do debeline 1,5 cm.

 

Testo razvaljamo do debeline 5 milimetrov in narežemo na pravokotnike. Na konca

pravokotnika položimo čokolado za peko. Testo zavijemo od koncev proti sredini. Žepke pokrijemo s krpo ali namaščeno plastično folijo in pustimo vzhajati uro in pol.

Pečico segrejemo na 230 °C in žepke pečemo približno 25 minut do zlatorjavega. 

sestavine

Testo za rogljičke

  • 250 g moke
  • 140 ml vode
  • 15 g suhega kvasa
  • 10 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 125 g masla
  • 50 g čokolade za peko

Dodatne potrebščine

  • plastična folija
  • papir za peko
  • moka za potresanje
  • krpa

Sorodni recepti