Čokoladni toast


Navodila:

Kruhu odrežemo skorjo in posamezno rezino namakamo v kremi iz bele čokolade. Posipamo s sladkorjem v prahu. Kruh popečemo in sestavimo toast z bananinimi rezinami ter koščki bele čokolade. 

 

Z metlico v skledi zmešamo mleko, kondenzirano mleko, jajca, sol in cimet. Maso nato prestavimo v plitvo posodo. Kruhu odrežemo skorjo. Banane po dolgem narežemo na rezine.V ponvi na srednjem ognju segrejemo maslo in olje. Kruhove rezine pomočimo v mlečno maso in jih položimo v ponev. Pečemo na obeh straneh do zlatorjave barve. Ko sta obe strani popečeni, rezine vzamemo iz ponve. Polovico kruhovih rezin obložimo z bananinimi rezinami in jih posipamo s čokolado. Na koncu na njih položimo še preostale kruhove rezine in postrežemo, ko je še toplo. 




 


Navodila:

Kruhu odrežemo skorjo in posamezno rezino namakamo v kremi iz bele čokolade. Posipamo s sladkorjem v prahu. Kruh popečemo in sestavimo toast z bananinimi rezinami ter koščki bele čokolade. 

 

Z metlico v skledi zmešamo mleko, kondenzirano mleko, jajca, sol in cimet. Maso nato prestavimo v plitvo posodo. Kruhu odrežemo skorjo. Banane po dolgem narežemo na rezine.V ponvi na srednjem ognju segrejemo maslo in olje. Kruhove rezine pomočimo v mlečno maso in jih položimo v ponev. Pečemo na obeh straneh do zlatorjave barve. Ko sta obe strani popečeni, rezine vzamemo iz ponve. Polovico kruhovih rezin obložimo z bananinimi rezinami in jih posipamo s čokolado. Na koncu na njih položimo še preostale kruhove rezine in postrežemo, ko je še toplo. 

sestavine

  • Sestavine100 ml polnomastnega mleka 200 ml kondenziranega mleka 3 jajca ščepec morske soli ščepec cimeta 4 rezine rezine kruha iz kislega testa (staranega en dan) 2 banani 60 g visoko kakovostne mlečne čokolade nadrobljene 2 čajni žlički nesoljenega masla 1 čajna žlička olja grozdnih pešk

Priprava