Čokoladni tartufi s karamelo

Navodila:

Smetano in med skupaj kuhamo v ponvi. Mlečno čokolado (A) in temno čokolado postavite v skledo in prelijte vročo mešanico mleka in medu čez čokolado ter z metlico mešajte, dokler se čokolada ne raztopi. Dodajte arašidovo maslo in ponovno zmešajte maso. Na koncu dodajte karamelni liker. Mešanico pokrijte s plastično folijo, ki se dotika površine zmesi, in pustite pri sobni temperaturi 1 uro, dokler ne doseže konsistence za brizganje. Postavite v pladenj papir za peko in prenesite mešanico v slaščičarsko vrečko, opremljeno s šobo za brizganje velikosti 10 mm. Nabrizgajte na pladenj v obliki cevi in pustite 3 ure na sobni temperaturi. Ko je strjeno, razrežite na dolžino 3 cm.

 

Mlečno čokolado (B) zmešajte in odlijte morebitno kakavovo maslo. Če želite čokolado stopiti, jo položite v plastično skledo in segrevajte v mikrovalovni pečici 30 sekund, dokler ne dobite 50 % tekočine in 50 % kosov čokolade. Mešajte brez dodatnega segrevanja, dokler se čokolada ne raztopi. Če dobite nekaj trmastih koščkov čokolade, ki se nočejo stopiti, lahko med mešanjem nežno segrevate čokolado s sušilcem za lase. Z vilicami potopite cevke iz tartufa v mlečno čokolado, nato pa povaljajte  v sladkorju v prahu. Odstranite iz sladkorja po 10 minutah, da se čokolada utrdi. Tartufe lahko hranite v nepredušno zaprti posodi pri sobni temperaturi do 2 tedna.

sestavine

  • Sestavine110 g smetane 20 g medu 22 g kakovostne mlečne čokolade (A) 65 g kakovostne temne čokolade 50 g gladkega arašidovega masla 15 ml karamelnega likerja 335 g kakovostne mlečne čokolade (B) 335 g sladkorja v prahu

Priprava