Čokoladni rjavček z malinovim sorbetom

Čokoladni rjavček z malinovim sorbetom

Opis

Maline namočimo v limoninem soku. Meto premešamo z vodo in pustimo eno uro ali čez noč. Odlijemo vodo z mete. Prihranimo 200 g. Maline zmeljemo v multipraktiku v gladko kašo. Kašo precedimo skozi cedilo in prihranimo 320 g sadne kaše brez semen.

Premešamo maline, vodo z meto in sladkor. Zlijemo v ohlajeni aparat za sladoled in mešamo 45 minut.

Sorbet damo v plastično posodo in do uporabe hranimo v zamrzovalniku.

Nad vodno kopeljo stopimo maslo in čokolado. Jajca stepemo z rjavim sladkorjem. Čeznje zlijemo čokolado z maslom in presejemo moko, pecilni prašek ter kakav. Premešamo v gladko zmes. Zlijemo jo v pekač v velikosti 20 x 30 cm in potresemo z malinami in belo čokolado. Čokolado in maline malo potisnemo v testo, vendar ne tako, da bi se povsem potopile.

Smetano zavremo in z njo prelijemo razlomljeno čokolado. Mešamo, dokler se čokolada povsem ne stopi. Počakamo, da se ohladi in prelijemo v steklenice.

Mandlje pražimo 15 minut. Ohladimo jih in zavijemo v kuhinjsko krpo. Stremo jih z valjarjem.

Beljake stepemo v trd sneg s sladkorjem in sokom pol limone. S snegom napolnimo vrečko za krašenje z majhnim okroglim nastavkom. S papirjem za peko obložimo pekač. Nanj nabrizgamo 30-40 majhnih kupčkov. Pečemo jih okrog  45 minut pri 80 °C. Nato pečico izključimo in jih pustimo, da se pečejo še pol ure.

Pogrejemo med in ga vmešamo v jogurt. Prelijemo ga v mehko plastenko z nastavkom za iztiskanje.


Maline namočimo v limoninem soku. Meto premešamo z vodo in pustimo eno uro ali čez noč. Odlijemo vodo z mete. Prihranimo 200 g. Maline zmeljemo v multipraktiku v gladko kašo. Kašo precedimo skozi cedilo in prihranimo 320 g sadne kaše brez semen.

Premešamo maline, vodo z meto in sladkor. Zlijemo v ohlajeni aparat za sladoled in mešamo 45 minut.

Sorbet damo v plastično posodo in do uporabe hranimo v zamrzovalniku.

Nad vodno kopeljo stopimo maslo in čokolado. Jajca stepemo z rjavim sladkorjem. Čeznje zlijemo čokolado z maslom in presejemo moko, pecilni prašek ter kakav. Premešamo v gladko zmes. Zlijemo jo v pekač v velikosti 20 x30 cm in potresemo z malinami in belo čokolado. Čokolado in maline malo potisnemo v testo, vendar ne tako, da bi se povsem potopile.

Smetano zavremo in z njo prelijemo razlomljeno čokolado. Mešamo, dokler se čokolada povsem ne stopi. Počakamo, da se ohladi in prelijemo v steklenice.

Mandlje pražimo 15 minut. Ohladimo jih in zavijemo v kuhinjsko krpo. Stremo jih z valjarjem.

Beljake stepemo v trd sneg s sladkorjem in sokom pol limone. S snegom napolnimo vrečko za krašenje z majhnim okroglim nastavkom. S papirjem za peko obložimo pekač. Nanj nabrizgamo 30-40 majhnih kupčkov. Pečemo jih okrog  45 minut pri 80 °C. Nato pečico izključimo in jih pustimo, da se pečejo še pol ure.

Pogrejemo med in ga vmešamo v jogurt. Prelijemo ga v mehko plastenko z nastavkom za iztiskanje.

sestavine

Sorbet

  • 500 g malin
  • 205 g sladkorja
  • 200 g vode
  • 20 g listov mete
  • 20 g limoninega soka

Rjavček

  • 200 g temne čokolade
  • 250 g masla
  • 1.75 skodelice rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 1.33 skodelice bele moke
  • 0.25 žličke pecilnega praška
  • 0.33 skodelice kakava
  • 0.5 skodelice malin
  • 100 g nasekljane bele čokolade

Jogurt

  • 250 g navadnega jogurta
  • 100 g manuka meda

Ganaš

  • 1 l smetane
  • 400 g temne čokolade
  • 250 g mlečne čokolade
  • 0.33 skodelice mandljev
  • 3 beljaki
  • 150 g sladkorja
  • sok pol limone