Čokoladni mousse
Recept je iz: Nenad Veljković
Priprava:
1. Smetano stepemo z mešalnikom in jo položimo v hladilnik.
2. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo na pari.
3. Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo z mešalnikom. Nato postopoma dodajamo sladkor. Rumenjake stepemo skupaj z viskijem.
4. Ohlajeno čokolado damo v stepeno smetano in previdno pomešamo z lopatko. Dodamo stepene beljake in ponovno previdno pomešamo. Na koncu dodamo rumenjake. Mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi. Mousse pustimo v hladilniku 1 do 2 uri.
5. V ponev damo 1 do 2 žlici sladkorja. Ko se začne karamelizirati, dodamo višnje. Kuhamo, dokler se ne zmehčajo, oziroma dokler skoraj ne razpadejo. Drobno naribamo pomarančno lupinico. Dodamo malo viskija in flambiramo. Višnje z omako položimo v skodelico.
6. Mousse damo v dresirno vrečko. Iztisnemo ga v steklene kozarce in postrežemo s flambiranimi višnjami in koščki limone.sestavine
- Sestavine4 jajca 200 ml sladke smetane 60 ml viskija ali konjaka 100 g sladkor 200 g zmrznjenih višnjevih ali višenj iz kompota 2 žlici rjavega sladkorja 1 žlička naribane pomarančne lupinice
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem