Čokoladni mousse

Priprava:

1. Smetano stepemo z mešalnikom in jo položimo v hladilnik.

2. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo na pari.

3. Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo z mešalnikom. Nato postopoma dodajamo sladkor. Rumenjake stepemo skupaj z viskijem.

4. Ohlajeno čokolado damo v stepeno smetano in previdno pomešamo z lopatko. Dodamo stepene beljake in ponovno previdno pomešamo. Na koncu dodamo rumenjake. Mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi. Mousse pustimo v hladilniku 1 do 2 uri.

5. V ponev damo 1 do 2 žlici sladkorja. Ko se začne karamelizirati, dodamo višnje. Kuhamo, dokler se ne zmehčajo, oziroma dokler skoraj ne razpadejo. Drobno naribamo pomarančno lupinico. Dodamo malo viskija in flambiramo. Višnje z omako položimo v skodelico.

6. Mousse damo v dresirno vrečko. Iztisnemo ga v steklene kozarce in postrežemo s flambiranimi višnjami in koščki limone.

sestavine

  • Sestavine4 jajca 200 ml sladke smetane 60 ml viskija ali konjaka 100 g sladkor 200 g zmrznjenih višnjevih ali višenj iz kompota 2 žlici rjavega sladkorja 1 žlička naribane pomarančne lupinice

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse