Čokoladni makron

Navodila:

Pripravite kos papirja za peko, ki ustreza vašemu pekaču, narišite kroge premera 40 mm na papir, tako da med njimi ostane prostor. Obrnite list. Morda boste morali pripraviti 2 pekača. Na vrh papirja za peko lahko položite silikonsko prevleko ali pa brizgate direktno na papir. Sladkor v prahu in mandljevo moko stresite v multipraktik in zmeljite v  fin prah. Dodajte kakav v prahu in ponovno zmešajte. Mešanico odstranite iz multipraktika in pretresite v skledo.

 

Zlijte vodo in sladkor v majhno posodo in  položite na srednjo vročino. Beljak (A) položite v posodo stoječega mešalnika (ne začnite mešati). Ko sladkor in voda začneta vreti, počasi začnite mešati beljake in postopoma povečujte hitrost. Kuhajte sladkor in vodo, dokler ne dosežete 118 °C. Če nimate termometra, postavite majhno kapljico sladkornega sirupa v skledo ohlajene vode in ko doseže 118 °C, bo naredil mehko prožno kroglico. Vreli sirup prelijemo v stepene beljake v počasnem in enakomernem toku. Poskrbite, da sirup ne bo tekel po metlici. Dodajte nekaj kapljic rjave barve. Nadaljujte z mešanjem mešanice, dokler se ne ohladi in se začne izravnati v posodi.

 

Dodajte beljake (B) v presejane suhe sestavine in ročno premešajte. Ko je mešanica zmesi izravnana, jo odstranite iz mešalnika in polovico pretresite v bazo mandljeve moke in beljakov, zmešajte in dodajte preostanek. Prenesite zmes za makrone v slaščičarsko vrečo, opremljeno z okroglo šobo (10 mm). Nabrizgajte  maso na pripravljen pekač z označenimi krogi kot vodilo. Ko končate brizganje, tapnite pekač, da izravnate površino makarona. Pecite pri 160 ° C približno 15-18 minut. Pustite, da se ohladi na sobni temperaturi.

Smetano, vanilijo in sol kuhamo v kozici. Vrelo mešanico zlijemo čez temno čokolado (ki je bila postavljena v posodo) in zmešamo s paličnim mešalnikom. Pokrijte s plastično folijo, ki se dotika površine, in pustite pri sobni temperaturi 1-2 uri ali dokler ne doseže konsistence za brizganje. Prenesite maso v slaščičarsko vrečko za enkratno uporabo, opremljeno z 12-milimetrsko šobo. Na pekaču obrnite vsak drugi makron. Nadev nabrizgajte na podlago obrnjenega makrona in postavite drugega na vrh ter združite v enega.

 

Dokončane makrone lahko shranite v hladilniku do 4 dni ali v zamrzovalniku do šest tednov. 


sestavine

  • Sestavine132 g sladkorja v prahu 132 g mandljeve moke 20 g kakava v prahu 45 g beljakovin (A) 50 g beljakovin (B) standardna rjava slaščičarska ali jedilna barvaNadev za makrone280 g smetane 1 čajna žlička paste vanilijevih semen 2 g morske soli 350 g kakovostne temne čokolade

Priprava