Čokoladni kroketi

Čokoladni kroketi

Opis

Priprava:

Nadev

Želatino namočimo v mrzli vodi. Vaniljev strok prepolovimo po dolžini in postrgamo sredico. Zavremo smetano z mlekom, polovico sladkorja in vaniljevimi semeni. Rumenjake stepemo s preostalim sladkorjem. Vrelo smetano zlijemo čez rumenjake in dobro premešamo. Mešanico vrnemo v lonec in pokuhamo, a ne zavremo, ter mešamo z lopatko do gostote jogurta. Želatino odcedimo in stopimo v mešanici. Nato narežem čokolado in mešanico zlijemo čeznjo. Mešamo, dokler se čokolada ne stopi. Pekač obložimo s plastično folijo. Ganache zlijemo v pekač in pustimo, da se hladi vsaj dve uri v hladilniku, nato pa ga narežemo na majhne pravokotnike.

Paniranje

Beljak stepemo s krompirjevim škrobom. Čokoladne krokete povaljamo v beljaku, nato v krušnih drobtinah in postavimo za pet minut v zamrzovalnik. Nato jih znova paniramo.

Olje segrejemo na 180 °C in krokete previdno ocvremo do zlatorjavega. Odcedimo jih na papirnati brisači.

Sladka majoneza

V loncu segrejemo smetano in vaniljev sladkor. Razžvrkljamo rumenjake. Toplo smetano zlijemo čez rumenjake in dobro premešamo. Omako vrnemo v lonec in jo med mešanjem segrejemo, a ne zavremo, da dobimo kremo.

Lonec odstavimo z ognja in umešamo maslo. Majonezo postrežemo s čokoladnimi kroketi.


Priprava:

Nadev

Želatino namočimo v mrzli vodi. Vaniljev strok prepolovimo po dolžini in postrgamo sredico. Zavremo smetano z mlekom, polovico sladkorja in vaniljevimi semeni. Rumenjake stepemo s preostalim sladkorjem. Vrelo smetano zlijemo čez rumenjake in dobro premešamo. Mešanico vrnemo v lonec in pokuhamo, a ne zavremo, ter mešamo z lopatko do gostote jogurta. Želatino odcedimo in stopimo v mešanici. Nato narežem čokolado in mešanico zlijemo čeznjo. Mešamo, dokler se čokolada ne stopi. Pekač obložimo s plastično folijo. Ganache zlijemo v pekač in pustimo, da se hladi vsaj dve uri v hladilniku, nato pa ga narežemo na majhne pravokotnike.

Paniranje

Beljak stepemo s krompirjevim škrobom. Čokoladne krokete povaljamo v beljaku, nato v krušnih drobtinah in postavimo za pet minut v zamrzovalnik. Nato jih znova paniramo.

Olje segrejemo na 180 °C in krokete previdno ocvremo do zlatorjavega. Odcedimo jih na papirnati brisači.

Sladka majoneza

V loncu segrejemo smetano in vaniljev sladkor. Razžvrkljamo rumenjake. Toplo smetano zlijemo čez rumenjake in dobro premešamo. Omako vrnemo v lonec in jo med mešanjem segrejemo, a ne zavremo, da dobimo kremo.

Lonec odstavimo z ognja in umešamo maslo. Majonezo postrežemo s čokoladnimi kroketi.

sestavine

Nadev

  • 3 lističi želatine
  • 1 strok česna
  • 200 ml smetane
  • 100 ml mleka
  • 50 g sladkorja
  • 3 rumenjaki
  • 400 g temne čokolade

Paniranje

  • 5 beljakov
  • 2 žlici krompirjevega škroba
  • 200 g krušnih drobtin

Sladka majoneza

  • 2 rumenjaka
  • 45 ml smetane
  • 45 g vanilijevega sladkorja
  • 55 g mehkega masla

Dodatne potrebščine

  • pekač
  • olje za cvrtje
  • papirnate brisače

Sorodni recepti