Opis

Način priprave:

1. Jajca in sladkor z vaniljo stepemo v penasto kremo, dokler se prostornina ne potroji.

Kakav presejemo in dodajamo v majhnih količinah ter previdno mešamo z lopatko.

2. Pravokotni pekač prekrijemo s papirjem za peko in vanj vlijemo testo.

3. Spečemo v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.

4. Ko se testo dobro ohladi, ga narežemo na pravokotnike in rahlo namočimo s konjakom.

5. Sladkor in med karameliziramo. Odstavimo z ognja in dodamo maslo.

Premešamo in dodamo smetano. Na koncu dodamo tudi oreščke.

6. Karamelizirano zmes razporedimo po izrezanih oblatih iz testa, ko je še topla.

7. Smetano zavremo. Odstavimo z ognja in vlijemo čokolado. Mešamo, dokler

se čokolada povsem ne stopi in kremo pustimo, da se ohladi.

8. Naj počiva v hladilniku nekaj ur, nato pa stepemo z mešalnikom, dokler ne dobimo penaste kreme.

Ponovno vrnemo v hladilnik, dokler je ne bomo znova potrebovali.

9. Na vodni kopeli stopimo temno čokolado.

10. Papir za peko zrežemo v šablone velikosti kosa testa. Na tenko jih premažemo

s čokolado in pustimo na hladnem, da se strdijo. Previdno jih odlepimo. Za vsak kolaček potrebujemo

dve čokoladni ploščici.

11. Kremo vlijemo v slaščičarsko vrečko in iztisnemo majhne kroglice po oblatu s karamelo. Potresemo z nastrganimi pistacijami.

12. Na kremo postavimo čokoladno ploščico, znova iztisnemo kremo, potresemo s pistacijami in kolaček

dokončamo z drugo čokoladno ploščico. Okrasimo po želji.

sestavine

  • 2 jajci
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 žlici kakava
  • 1 zavojček vanilije
  • 2 žlici konjaka

Za karamel

  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 žlica medu
  • 75 g masla
  • 200 g kisle smetane
  • 200 g oreščkov po želji
  • 1 žlica limonine lupine
  • 1 žlica pomarančne lupine

Za kremo

  • 200 ml sladke smetane
  • 150 g mlečne čokolade
  • surove pistacije za posip

Za čokoladne ploščice

  • 100 g temne čokolade

Sorodni recepti