Opis

Pečico segrejemo na 180 stopinj, model namastimo in potresemo z moko.

V mešalnik damo dve skodelici sladkorja, štiri jajca in žlico vaniljevega ekstrakta. Vse zmeljemo, naribamo dovolj bučke, da napolnimo tri skodelice.

Dodamo dve skodelici moke, pecilni prašek, dve žlici sode bikarbone, malo fino mlete soli in 75 g čokolade v prahu. Dodamo bučko in vse premešamo.

 

Damo v model in pečemo 45 do 50 minut. Pripravimo preliv. Na ogenj damo 100 g temne čokolade in 50 ml smetane. Ko se čokolada stopi, jo prelijemo po kolaču.

Na koncu s pomarančo okrasimo to vegetarijansko poslastico, čokoladni kolač z bučkami.


Pečico segrejemo na 180 stopinj, model namastimo in potresemo z moko.

V mešalnik damo dve skodelici sladkorja, štiri jajca in žlico vaniljevega ekstrakta. Vse zmeljemo, naribamo dovolj bučke, da napolnimo tri skodelice.

Dodamo dve skodelici moke, pecilni prašek, dve žlici sode bikarbone, malo fino mlete soli in 75 g čokolade v prahu. Dodamo bučko in vse premešamo.

 

Damo v model in pečemo 45 do 50 minut. Pripravimo preliv. Na ogenj damo 100 g temne čokolade in 50 ml smetane. Ko se čokolada stopi, jo prelijemo po kolaču.

Na koncu s pomarančo okrasimo to vegetarijansko poslastico, čokoladni kolač z bučkami.

sestavine

Kolač:

  • 2 skodelici bele moke
  • 2 skodelici naribanih bučk
  • 2 skodelici moke
  • 4 jajca
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • žlička pecilnega praška
  • žlička sode bikarbone
  • 75 g čokolade v prahu
  • naribano pomarančno lupinico
  • maslo
  • moka
  • sol

Preliv:

  • 100 g črne čokolade
  • 50 ml smetane

Sorodni recepti