Čokoladni kolač s hruškami in zelenim sirom
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Hruškam odrežemo vrhove, jih izdolbemo in nadevamo s sirom, nato pa znova pokrijemo z vrhovi. Pekač premažemo z maslom in pomokamo.
22. Moko pomešamo s kakavom, z gustinom in s pecilnim praškom.
3. V veliko skledo vlijemo mleko in sladkor v prahu, premešamo z metlico, dodamo vaniljo in ponovno premešamo. Jajca dodamo enega za drugim in ponovno premešamo.
3. Dodamo moko, gustin, kakav in pecilni prašek, ki smo jih predhodno presejali. Nenehno mešamo.
4. Testo vlijemo v model in vanj postavimo hruške.
5. Pečico segrejemo na 180 stopinj in kolač pečemo približno 35 do 40 minut. Kolač je pripravljen, ko ga prebodemo z zobotrebcem in se testo ne lepi nanj.
sestavine
- 3 hruške 80 g zelenega bolgarskega sira (ali gorgonzole) 125 g mehkega masla 100 g sladkorja v prahu 3 jajca 1 vanilja 140 g moke 20 g gustina 20 g kakava 1 žlička pecilnega praška maslo in moka za posipanje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Cordon bleu z bešamelom
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata z nadevanimi hruškami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina z belo čokolado
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Karamelna mousse torta
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Torta Moka
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Božični tartufi
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Piškotne svečke
Recepti