Priprava:

1. Hruškam odrežemo vrhove, jih izdolbemo in nadevamo s sirom, nato pa znova pokrijemo z vrhovi. Pekač premažemo z maslom in pomokamo.

22. Moko pomešamo s kakavom, z gustinom in s pecilnim praškom.

3. V veliko skledo vlijemo mleko in sladkor v prahu, premešamo z metlico, dodamo vaniljo in ponovno premešamo. Jajca dodamo enega za drugim in ponovno premešamo.

3. Dodamo moko, gustin, kakav in pecilni prašek, ki smo jih predhodno presejali. Nenehno mešamo.

4. Testo vlijemo v model in vanj postavimo hruške.

5. Pečico segrejemo na 180 stopinj in kolač pečemo približno 35 do 40 minut. Kolač je pripravljen, ko ga prebodemo z zobotrebcem in se testo ne lepi nanj.

 

sestavine

  • 3 hruške 80 g zelenega bolgarskega sira (ali gorgonzole) 125 g mehkega masla 100 g sladkorja v prahu 3 jajca 1 vanilja 140 g moke 20 g gustina 20 g kakava 1 žlička pecilnega praška maslo in moka za posipanje

Priprava