Čokoladne žitne rezine

Čokoladne žitne rezine

Opis

Priprava:

Rezine

Na šibkem ognju stopimo arašidovo maslo z medom in kokosovim oljem. Narežemo čokolado. Lonec odstavimo z ognja. Dodamo rozine, muesli, narezano čokolado in kokosovo moko ter mešamo, dokler se čokolada ne stopi.

 

Pekač namastimo in obložimo s papirjem za peko. Zmes stresemo v pekač. Pustimo približno eno uro v hladilniku, da se strdi.

Narežemo enako velike rezine.

Tabliranje čokolade

Belo čokolado stopimo na vodni kopeli in je dve tretjini zlijemo na marmorno ploščo. Razmažemo jo s paletnim nožem, dokler se ne ohladi na približno 26 ºC. Ohlajeno čokolado dodamo preostali čokoladi in dobro ter hitro premešamo.

Rezine do polovice potopimo v belo čokolado, jih odcedimo in pustimo, da se strdijo.


Priprava:

Rezine

Na šibkem ognju stopimo arašidovo maslo z medom in kokosovim oljem. Narežemo čokolado. Lonec odstavimo z ognja. Dodamo rozine, muesli, narezano čokolado in kokosovo moko ter mešamo, dokler se čokolada ne stopi.

 

Pekač namastimo in obložimo s papirjem za peko. Zmes stresemo v pekač. Pustimo približno eno uro v hladilniku, da se strdi.

Narežemo enako velike rezine.

Tabliranje čokolade

Belo čokolado stopimo na vodni kopeli in je dve tretjini zlijemo na marmorno ploščo. Razmažemo jo s paletnim nožem, dokler se ne ohladi na približno 26 ºC. Ohlajeno čokolado dodamo preostali čokoladi in dobro ter hitro premešamo.

Rezine do polovice potopimo v belo čokolado, jih odcedimo in pustimo, da se strdijo.

sestavine

Rezine

  • 340 g arašidovega masla
  • 170 g medu
  • 170 ml kokosovega olja
  • 120 g temne čokolade
  • 50 g rozin
  • 170 g mueslija
  • 85 g kokosove moke

Čokolada

  • 200 g bele čokolade

Dodatne potrebščine

  • pekač
  • maslo za mazanje
  • papir za peko

Sorodni recepti