Čokoladne praline

Čokoladne praline

Opis

Priprava:

Čokolado in maslo stopimo. Dodamo ostale sestavine in zmešamo. Testo postavimo v hladilnik. Iz testa oblikujemo kroglice. Sladkor in cimet zmešamo. Kroglice pomočimo v belo ali temno čokolado in jih postavimo na rešetko, da odteče odvečna čokolada. Nato lahko kroglice povaljamo v zmesi iz sladkorja v prahu, kakava in cimeta. Okrasimo z mrvicami.

Uživajte v odkrivanju novih okusov in dekoraciji.

sestavine

Sestavine

  • 300 g temne čokolade
  • 30 g masla
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 5.5 žlice smetane
  • 1 čajna žlička vanilijeve ekstrakta
  • 2 žlici ruma

Za dekoracijo

  • 80 g bele čokolade
  • 80 g temne čokolade
  • 1.5 dl sladkorja v prahu
  • 1 dl kakava
  • 1 dl trsnega sladkorja
  • 2 čajni žlički mletega cimeta
  • 3 žlice pisanih mrvic

Sorodni recepti