Ainsley Harriott, slavni kuhar, znani po svoji karizmi in strastnem kuhanju, vas vabi, da se pridružite njegovemu navdihujočemu kulinaričnemu popotovanju ter odkrijete čarobnost njegovih okusnih receptov.

sestavine

  • 125 g samovzhajajoče moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 4 žlice kakava v prahu
  • 1 veliko jajce
  • 175 ml mleka
  • 100g stopljenega masla
  • lupina 1 pomaranče
  • 2-3 banane
  • 15 g temne čokolade, naribane ali sesekljane
  • svež muškatni orešček
  • malo ruma (po želji)
  • tropsko sadje – jagode, kivi, papaja in ananas, vse narezano na kockice.
  • ZA SERVIRANJE:
  • kakav v prahu za posip

Priprava

  • 1. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor in kakav v prahu. Ne sredini naredimo luknjo in vanjo ubijemo jajce. Jajce stepamo in postopoma vmešavamo moko ob straneh. Postopoma dodajamo mleko, da dobim gladko maso. Vmešamo še pomarančno lupinico.
  • 2. Naredimo kašo – banane olupimo in jih v posodi zmečkamo z vilicami. Dodamo čokolado. Dobro premešamo, dodamo malo naribanega muškatnega oreščka in rum, če kuhamo za odrasle. Premešamo.
  • 3. Na srednji ogenj damo ponev in dodamo maslo. Maso damo v ponev po žlicah. Med posameznimi palačinkami pustimo dovolj prostora, da se ne sprimejo. Ko se na površini pojavijo mehurčki, palačinke obrnemo in pečemo še 1 minuto. Pred vsako rundo palačink dodamo toliko masla, da prekriva dno ponve. Serviramo na krožniku po dve ali tri palačinke eno na drugi, med sloje pa dodamo bananino kašo.
  • 4. Na koncu dekoriramo s tropskim sadjem in potresemo s kakavom v prahu.

Sorodni recepti

Poglej vse