Čokoladne magdalenice

Čokoladne magdalenice

Opis

Maslo topimo, dokler ne postane svetlo rjavo in dobi lešnikast okus. Lonček  umaknemo z ognja in v maslo vmešamo sladkor. Dodamo mleko in med. Postopoma dodamo jajca. Presejemo moko, pecilni prašek in kakav ter vse vmešamo v vlažne sestavine, dokler ne dobimo gladke zmesi. Testo damo počivat v hladilnik za okrog 30 minut.

Pečico segrejemo na 190 °C. Modelčke za magdalenice namastimo in jih dobro napolnimo s testom s pomočjo žlice za sladoled. Pečemo jih okrog deset minut.

Dodatni pripomočki

Modelčki za magdalenice, maslo za namastitev, žlica za sladoled


Maslo topimo, dokler ne postane svetlo rjavo in dobi lešnikast okus. Lonček umaknemo z ognja in v maslo vmešamo sladkor. Dodamo mleko in med. Postopoma dodamo jajca. Presejemo moko, pecilni prašek in kakav ter vse vmešamo v vlažne sestavine, dokler ne dobimo gladke zmesi. Testo damo počivat v hladilnik za okrog 30 minut.

Pečico segrejemo na 190 °C. Modelčke za magdalenice namastimo in jih dobro napolnimo s testom s pomočjo žlice za sladoled. Pečemo jih okrog deset minut.

Dodatni pripomočki

Modelčki za magdalenice, maslo za namastitev, žlica za sladoled

sestavine

Sestavine

  • 200 g masla
  • 130 g sladkorja
  • 60 ml mleka
  • 2 žlici medu
  • 3 jajca
  • 175 g moke
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška

Sorodni recepti