Čokoladne karamelne kocke s pekani
Recept je iz: Kirsten Tibballs
Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma! Pekani, kuhani v sladkorju, zmešani s karemelo, naliti v model in ohlajeni, narezani na kocke in postreženi.
sestavine
- SLADKORNI PEKANI:
- 80 ml vode
- 110 g sladkorja (superfinega)
- 105 g pekanov, grobo nasekljanih
- KARAMELA S PEKANI:
- rastlinsko olje za mazanje
- 315 ml sveže smetane, 35% maščobe
- 1 ČŽ vaniljeve paste
- 160 g sladkorja (superfinega)
- 55 g tekoče glukoze
- 60 g nesoljenega masla
- 20 g medu
- 3 g soli
- 80 g soda bikarbone
- 80 g kakovostne temne čokolade
Priprava
- 1. Sladkorni pekani
- Sladkor in vodo zavremo v kozici. Dodamo pekane in kuhamo še 3 minute. Odlijemo odvečen sirup in pekane preložimo na obločen pekač. Pečemo v pečici 20 minut na 160 °C, da postanejo suhi in hrustljavi.
- 2. Karamela s pekani
- Naoljite model za tart, 160 mm x 160 mm, in ga položite na pekač, obložen s peki papirjem. V srednje veliki kozici zavrite smetano in valijo. Dajte na stran. Sladkor dajte v kozico in mešajte, da postane zlate barve in se ves sladkor raztopi. Zavreto smetano nalijte v karamelo, da se neha kuhati, preden dodate glukozo, maslo, med in sol. Nenehno mešajte, dokler ne doseže 118 °C. Izklopite plin in dodajte sodo bikarbono, pekane in čokolado. Nalijte v namaščen model. Naj se strdi na sobni temperaturi (ne v hladilniku). Razrežite na trikotnike ali kvadrate z naoljenim nožem.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Mark Moriarty
Popolni čokoladni rjavčki
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Tanka pita z lešniki
Recepti Mary Berry
Borovničeva pita s hruškami
Recepti Rudolph van Veen
Karamelno jabolčna pita
Recepti Mary Berry
Breskova pita
Recepti Donal Skehan
Kolač z limoncellom in polento
Recepti Lora in Stoyan
Jabolčni zvitek s cimetom
Recepti Rudolph van Veen
Karamelno hruškova pita