Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma! Pekani, kuhani v sladkorju, zmešani s karemelo, naliti v model in ohlajeni, narezani na kocke in postreženi.

sestavine

  • SLADKORNI PEKANI:
  • 80 ml vode
  • 110 g sladkorja (superfinega)
  • 105 g pekanov, grobo nasekljanih
  • KARAMELA S PEKANI:
  • rastlinsko olje za mazanje
  • 315 ml sveže smetane, 35% maščobe
  • 1 ČŽ vaniljeve paste
  • 160 g sladkorja (superfinega)
  • 55 g tekoče glukoze
  • 60 g nesoljenega masla
  • 20 g medu
  • 3 g soli
  • 80 g soda bikarbone
  • 80 g kakovostne temne čokolade

Priprava

  • 1. Sladkorni pekani
  • Sladkor in vodo zavremo v kozici. Dodamo pekane in kuhamo še 3 minute. Odlijemo odvečen sirup in pekane preložimo na obločen pekač. Pečemo v pečici 20 minut na 160 °C, da postanejo suhi in hrustljavi.
  • 2. Karamela s pekani
  • Naoljite model za tart, 160 mm x 160 mm, in ga položite na pekač, obložen s peki papirjem. V srednje veliki kozici zavrite smetano in valijo. Dajte na stran. Sladkor dajte v kozico in mešajte, da postane zlate barve in se ves sladkor raztopi. Zavreto smetano nalijte v karamelo, da se neha kuhati, preden dodate glukozo, maslo, med in sol. Nenehno mešajte, dokler ne doseže 118 °C. Izklopite plin in dodajte sodo bikarbono, pekane in čokolado. Nalijte v namaščen model. Naj se strdi na sobni temperaturi (ne v hladilniku). Razrežite na trikotnike ali kvadrate z naoljenim nožem.

Sorodni recepti

Poglej vse