Čokoladne francoske meringe

Navodila:

Pečico segrejte na 150 °C. Presejte sladkor v prahu. Stepite beljake z vinskim kamnom in postopoma dodajte sladkor. Nadaljujte s stepanjem, da se sladkor raztopi, nato pa sneg odstranite iz mešalnika. Združite s presejanim sladkorjem v prahu in kakavovim prahom ter čokoladnimi kapljicami. Na pekač položite papir za peko in nanesite velike žlice mešanice na pripravljen pekač, približno 20 mm narazen. Pecite pri 150 °C v  pečici (ventilator), približno eno uro ali dokler meringe ne postanejo drobljive. Pustite, da se ohladijo na sobni temperaturi. Pred postrežbo jih posujte s kakavom. Ko se ohladijo, položite meringe v nepredušno zaprto posodo. Shranite jih lahko do 3 tedne. Če postanejo mehke, jih lahko na hitro posušite v pečici.

sestavine

  • Sestavine2 (60 g) beljaka ščepec vinskega kamna 60 g sladkorja 60 g sladkorja v prahu 25 g kakava v prahu 60 g temnih čokoladnih kapljic kakav v prahu

Priprava