Čokoladna torta z rumom

Čokoladna torta z rumom

Opis

V mešalniku zdrobimo 150 g piškotov z okusom čokolade. Damo jih v skledo in zdrobimo 80 g olupljenih lešnikov. Dodamo jih piškotom in še 80 g stopljenega masla ter premešamo. Nato s to mešanico napolnimo model. Dobro jo potlačimo in položimo v hladilnik.

Nato damo v lonec dva prsta vode in počakamo, da zavre. V skledo damo 100 ml mleka, dodamo 200 g temne čokolade in 100 g mlečne čokolade. Položimo jo na lonec, da se vse stopi.

Naslednji korak je, da 300 ml smetane stepemo v sneg. Dodamo nekaj kapljic limone in žlico sladkorja.

Medtem stopimo žličko želatine v prahu v malo vode. Nato odstranimo čokolado z ognja in premešamo tri rumenjake, tri žlice sladkorja in 60 ml ruma.

Želatino stopimo v mikrovalovki in jo dodamo čokoladi. Kremo in smetano dodamo jajcem. Na koncu vzamemo podlago iz hladilnika, ji dodamo zmes in pustimo, da se hladi uro in pol.

Potem odstranimo model, okrasimo z oblanci bele čokolade in lešniki ter uživamo v čokoladni torti z rumom.

V mešalniku zdrobimo 150 g piškotov z okusom čokolade. Damo jih v skledo in zdrobimo 80 g olupljenih lešnikov. Dodamo jih piškotom in še 80 g stopljenega masla ter premešamo. Nato s to mešanico napolnimo model. Dobro jo potlačimo in položimo v hladilnik.

Nato damo v lonec dva prsta vode in počakamo, da zavre. V skledo damo 100 ml mleka, dodamo 200 g temne čokolade in 100 g mlečne čokolade. Položimo jo na lonec, da se vse stopi.

Naslednji korak je, da 300 ml smetane stepemo v sneg. Dodamo nekaj kapljic limone in žlico sladkorja.

Medtem stopimo žličko želatine v prahu v malo vode. Nato odstranimo čokolado z ognja in premešamo tri rumenjake, tri žlice sladkorja in 60 ml ruma.

Želatino stopimo v mikrovalovki in jo dodamo čokoladi. Kremo in smetano dodamo jajcem. Na koncu vzamemo podlago iz hladilnika, ji dodamo zmes in pustimo, da se hladi uro in pol.

Potem odstranimo model, okrasimo z oblanci bele čokolade in lešniki ter uživamo v čokoladni torti z rumom.

sestavine

Sestavine:

  • 150 g čokoladnih piškotov
  • 80 g olupljenih lešnikov
  • 80 g stopljenega masla
  • 100 g mlečne čokolade
  • 200 g temne čokolade
  • 100 ml mleka
  • 300 ml smetane
  • 60 ml ruma
  • 3 rumenjaki
  • 1 žlička želatine v prahu
  • 4 žlice sladkorja
  • limonin sok
  • oblanci bele čokolade
  • lešniki za dekoracijo

Sorodni recepti