Čokoladna torta z bučkami
Način priprave
Moko in kakav v prahu presejte v skledo in dodajte sladkor.
V drugi skledi zmešajte jajca in olje ter stepajte, da se volumen poveča na dvakratnik.
Dodajte mokre sestavine v suhe in dobro premešajte. Vmešajte naribane bučke. Prelijte v obložen kilogramski pekač in pecite približno 45 minut na 180°C. Ohladite.
Pinjenec – skupaj stepite maslo, kremni sir in semena vanilje ter postopoma dodajte sladkor za posip. Z žlico razporedite po torti.
Okrasite s čokoladnimi ostružki.
*(Če je pregosto, dodajte
malo sladke smetane z veliko maščobe)
Način priprave
Moko in kakav v prahu presejte v skledo in dodajte sladkor.
V drugi skledi zmešajte jajca in olje ter stepajte, da se volumen poveča na dvakratnik.
Dodajte mokre sestavine v suhe in dobro premešajte. Vmešajte naribane bučke. Prelijte v obložen kilogramski pekač in pecite približno 45 minut na 180°C. Ohladite.
Pinjenec – skupaj stepite maslo, kremni sir in semena vanilje ter postopoma dodajte sladkor za posip. Z žlico razporedite po torti.
Okrasite s čokoladnimi ostružki.
sestavine
- Sestavine75 g kakava v prahu 175 g moke s pecilnim praškom 225 g sladkorja za posip 3 jajca 200 ml koruznega olja pinjenec 100 g masla 200 g kremnega sira 400 g sladkorja v prahu 1 strok vanilje (semena odstranite)