Čokoladna torta s kremnim sirom

Čokoladna torta s kremnim sirom

Opis

Priprava: 

Oreo-torta s kremnim sirom

Maslo stopimo v kozici. Dve tretjini piškotov zmeljemo v multipraktiku. Dodamo stopljeno maslo in premešamo. Maso iz piškotov razporedimo po dnu tortnega modla. Postavimo jo v hladilnik za 15 minut.

 

Kremni sir s smetano in sladkorjem zamešamo v gladko kremo. Čokolado narežemo in stopimo. Želatino namočimo v mrzli vodi. Segrejemo jo z vodo, ki se je je oprijela, da jo stopimo. Stopljeno čokolado in želatino umešamo v kremo iz kremnega sira. Vaniljev strok prerežemo po dolgem, postrgamo sredico in jo dodamo kremi. Dobro premešamo. Kremo prelijemo v tortni model. Polovico preostalih piškotov zlomimo na velike kose in razdelimo čez nadev. Torto pustimo 4 ure v hladilniku, da se strdi.

 

Okras

Mango narežemo na kocke. Jagode prepolovimo. Preostale piškote nalomimo na velike kose. Mango, jagode in piškote razporedimo po torti. Narežemo in stopimo čokolado. S papirnatim tulcem jo pobrizgamo po torti. 

sestavine

Torta

  • 350 g čokoladnih piškotov
  • 150 g masla
  • 4 lističi želatine
  • 400 g kremnega sira sobne temperature
  • 200 g bele čokolade
  • 300 ml smetane
  • 110 g sladkorja

Okras

  • 1 mango
  • 12 jagod
  • 150 g temne čokolade

Sorodni recepti