Čokoladna torta brez moke

Čokoladna torta brez moke

Opis

PRIPRAVA:

1. Tortni model s premerom 23 cm (najboljši je s snemljivim dnom) namastimo in obložimo s papirjem za peko.

2. Pečico segrejemo na 180 °C, ventilatorsko na 160 °C oziroma plinsko nastavimo na 4.

3. V velikem multipraktiku drobno zmeljemo čokolado in sladkor. Dodamo vrelo vodo, maslo, rumenjake, instantno kavo in vaniljev ekstrakt.

4. V stekleni skledi beljake stepemo v trd sneg in jih dodamo čokoladni mešanici.

5. Testo zlijemo v pripravljen pekač in ga pečemo v segreti pečici 45 do 55 minut. Po vrhu bo biskvit razpokal kot tla med sušo.

6. Ko bomo torto vzeli iz pečice, bo precej upadla. S tem ni nič narobe. Vse morebitne nepravilnosti bodo prekrili sadje in crème fraiche.

7. Pustimo, da se torta malo ohladi, nato jo damo v hladilnik za nekaj ur. Preden jo postrežemo, jo vzamemo iz pekača, po vrhu namažemo s crème fraiche, nato obložimo z malinami, jagodami in rdečim ribezom (ali z borovnicami, črnim ribezom in robidami).  Po želji jo lahko potresemo še z naribano čokolado ali sladkorjem v prahu.

sestavine

Sestavine

  • 300 g jedilne čokolade
  • 225 g sladkorja
  • 180 ml vrele vode
  • 225 g slanega masla
  • 6 jajca kokoši proste reje
  • 1 žlica instantne kave
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta

Nadev

  • maline
  • jagode
  • borovnice
  • črni ribez in robide
  • 200 ml crème fraîche

Sorodni recepti