Čokoladna torta

Čokoladna torta

Opis

1

Za osnovo damo piškote v multipraktik skupaj s stopljenim maslom in jih zmeljemo. Model za torto obložimo s papirjem za peko, po dnu razporedimo podlago in jo potlačimo. Damo v hladilnik, da se strdi.

2

V 12 beljakov damo ščep soli. Z ročnim mešalnikom jih stepemo v trd sneg.

3

Skledo položimo nad kozico z vrelo vodo (skleda se ne sme dotikati vode v kozici). V skledo damo čokolado in maslo. Stopimo v sijočo omako. Hladimo deset minut. Počasi vmešamo rumenjake. Nato še previdno zmešamo z beljakovim snegom.

Nadev zlijemo na ohlajeno piškotno osnovo in damo nazaj v hladilnik, da se strdi. To traja okrog tri ure.

4

Stopimo 250 g čokolade in jo razmažemo po papirju za peko. Damo jo v hladilnik, da se strdi. Strjeno razlomimo.

5

V kozici zavremo zamrznjene gozdne sadeže, sladkor in vodo. Ko sadje zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo, dokler ne izpari skoraj vsa tekočina in imamo sirupasto omako. Precedimo jo skozi cedilo, da odstranimo semena. Po okusu dodamo sok limete.

6

Torto po vrhu potresemo s kakavovim prahom in jo razrežemo. Okrasimo s sadno omako, pokajočimi bonboni, suhimi in svežimi jagodami. 


1

Za osnovo damo piškote v multipraktik skupaj s stopljenim maslom in jih zmeljemo. Model za torto obložimo s papirjem za peko, po dnu razporedimo podlago in jo potlačimo. Damo v hladilnik, da se strdi.

2

V 12 beljakov damo ščep soli. Z ročnim mešalnikom jih stepemo v trd sneg.

3

Skledo položimo nad kozico z vrelo vodo (skleda se ne sme dotikati vode v kozici). V skledo damo čokolado in maslo. Stopimo v sijočo omako. Hladimo deset minut. Počasi vmešamo rumenjake. Nato še previdno zmešamo z beljakovim snegom.

Nadev zlijemo na ohlajeno piškotno osnovo in damo nazaj v hladilnik, da se strdi. To traja okrog tri ure.

4

Stopimo 250 g čokolade in jo razmažemo po papirju za peko. Damo jo v hladilnik, da se strdi. Strjeno razlomimo.

5

V kozici zavremo zamrznjene gozdne sadeže, sladkor in vodo. Ko sadje zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo, dokler ne izpari skoraj vsa tekočina in imamo sirupasto omako. Precedimo jo skozi cedilo, da odstranimo semena. Po okusu dodamo sok limete.

6

Torto po vrhu potresemo s kakavovim prahom in jo razrežemo. Okrasimo s sadno omako, pokajočimi bonboni, suhimi in svežimi jagodami. 

sestavine

Podlaga za kremo

  • 1 zavitek vaniljevih vinskih piškotov
  • 45 g masla

Pena

  • 500 g kakovostne temne čokolade (70 % kakavovih delcev)
  • 30 g masla
  • 12 jajce kokoši iz proste reje
  • 2 žlici kakava v prahu

Omaka

  • 1 kg zamrznjenih gozdnih sadežev
  • 0.5 skodelice vode
  • 0.5 skodelice sladkorja
  • 1 sok limete

Posip

  • pokajoči bonboni
  • z zamrzovanjem sušene jagode
  • 1 kg svežih jagod
  • 250 g kakovostne temne čokolade (70 % kakavovih delcev)