Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Biskvit naredimo tako, da maslo spremenimo v kremo skupaj s pol sladkorja v prahu. Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v sneg, dodamo preostali sladkor in ponovno premešamo. Maslu dodamo rumenjake, smetano in vaniljo. Premešamo. Moko zmešamo z drobno narezanimi oreščki. Postopoma dodajamo moko in oreščke v stepene beljake. Previdno premešamo z lopatico.

2. Testo damo v model za torto s premerom 26 cm, ki je prekrit s peki papirjem. Pečemo 25 do 30 minut. Pripravljen biskvit pustimo, da se ohladi.

3. Ko pripravljamo kremo, smetano segrevamo, dokler ne zavre. Nato jo umaknemo z ognja in dodamo narezano čokolado in maslo. Mešamo, dokler ne nastane gosta in odlična krema.

4. Biskvit položimo na krožnik za torto in ga utrdimo z obročem, ki ga lahko odstranimo. Na notranjo stran položimo dva trakova acetatne folije.

5. Na biskvit damo polovico kreme, jo enakomerno razporedimo in položimo torto za 10 minut v hladilnik ali zamrzovalnik.

6. Ko pripravljamo jagodno želatino, namočimo želatino v malo vode. V mešalniku zmeljemo jagode in sladkor. Želatino pogrejemo na pari. Ko se raztopi, jo zmešamo z jagodnim pirejem in še enkrat dobro premešamo.

7. Na kremo položimo jagodno želatino. Hladna mora biti, ne sme pa se že želirati. Torto spet položimo v hladilnik ali zamrzovalnik, dokler se želatina ne strdi.

8. Po jagodni želatini nanesemo preostalo kremo, ki je topla.

9. Pripravimo glazuro iz bele kreme. Počakamo, da smetana zavre, nato pa ji dodamo narezano čokolado in maslo ter mešamo, dokler ne dobimo gladke kreme. Malce damo na stran za okras. Ko je še tekoča in topla, jo

premažemo čez rjavo kremo, ki se je že strdila. Počakamo, da se strdi.

10. Okras torte pripravimo tako, da zmešamo drobno naribane pistacije z zelenim čajem matcha. S preostalo belo kremo okrasimo torto. Posipamo z mešanico pistacije in čaja, razporedimo maline in liste mete.

 

Nasvet:

Če pripravite večjo količino kreme, jo lahko zmešate z narezanim suhim sadjem, oreščki, malo brendija. Oblikujte bombone in jih povaljajte v kakavu, kokosovi moki ali karameliziranih mandljih.


sestavine

  • Biskvit60 g mehkega kravjega masla 70 g sladkorja v prahu 3 jajca 60 g kisle smetane 1 vanilja 60 g moke 40 g narezanih popraženih mandljev ali drugih oreščkov po izbiriZa ganaš400 g mlečne smetane 400 g temne čokolade 60 g kravjega maslaJagodni žele500 g jagod 4 žlice sladkorja 15 g želatineBela krema100 ml mlečne smetane 180 g bele čokolade 20 g kravjega maslaOkras maline meta surove pistacije zeleni čaj matcha

Priprava