Opis

Čokoladna portokalopita

Priprava

  1. Ogrejte pečico na 160C (ventilacija).
  2. Najprej pripravite sirup, tako da vodo in sladkor zavrete. Ko se sladkor razpusti, dodajte pomarančni sok. Pustite vreti 5 minut, nato se naj ohladi.
  3. Z rokami razdrobite listnato testo v fine drobtine. V posodi segrejte smetano in pinjenec, nato odstranite posodo s štedilnika, dodajte čokolado in dobro premešajte, da se poveže s smetano.
  4. V mešalniku stepite jajca s sladkorjem. Ko imate kremasto zmes, z žlico umešajte jogurt, pomarančno lupinico in olje.
  5. Dodajte kakav v prahu. Na koncu primešajte še čokoladno zmes in poskrbite, da se sestavine povežejo.
  6. Listnatemu testu dodajte pecilni prašek in sodo bikarbono. Listnato testo umešajte v čokoladno zmes. Pustite, da počiva, a vsake toliko premešajte.
  7. Z maslom namažite okrogli pekač premera 32 cm. Zmes vlijte v pekač in pecite 45 min do 1 ure. V kolikor je po tem času središče še vedno tekoče, pecite nadaljnjih 15 minut.

sestavine

  • 375 g listnatega testa, narezanega na trakove in sušenega čez noč na kuhinjski krpi
  • 500 g temne čokolade
  • 1 pomarančna lupinica
  • 250 g sončničnega olja
  • 250 g sladkorja
  • 200 g grškega jogurta
  • 200 ml smetane
  • 50 g kakava v prahu
  • 5 jajc
  • 1 čž pecilnega praška
  • 1 čž sode bikarbone
  • 300 ml pinjenca

Za sirup

  • 600 g sladkorja
  • 500 ml vode
  • Sok 2 pomaranč

Sorodni recepti