Čokoladna pita s čilijem in kremo margarita

Čokoladna pita s čilijem in kremo margarita

Opis

V multipraktiku kekse zmeljemo v drobtine. V skledi dobro premešamo maslo in drobtine. Pekač za pito obložimo s papirjem za peko. Vanj enakomerno razporedimo testo in ga dobro potlačimo. Osnovo damo v hladilnik, dokler ne pripravimo nadeva. 

Za nadev stepamo maslo in sladkor tako dolgo, da se sladkor raztopi. Dodamo kakav in stepamo naprej. Vsako posebej dodamo jajce. Poskrbimo, da je jajce povsem vmešamo v kremo, preden dodamo naslednjega. Kremo zlijemo na piškotno osnovo in pustimo v hladilniku, da se strdi, kar traja dve do tri ure.

V skledi premešamo sok limete, sladkor v prahu in tekilo. Stepamo, dokler se sladkor ne raztopi. V drugi skledi stepemo smetano, ki ji počasi primešamo mešanico s tekilo. Stepamo, dokler se ne začne brazdati v mehke vrhove. Kremo postrežemo s čokoladno pito. Malce jo posolimo. 

sestavine

Podlaga

  • 75 g masla
  • stopljenega
  • 25 hrustljavih keksov

Nadev

  • 175 g masla
  • 0.75 skodelice sladkorja
  • 0.75 skodelice kakava
  • 3 jajca
  • 1.5 žličke mletega kajenskega popra

Krema margarita

  • 1 skodelica smetane
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici tekile
  • sok dveh limet
  • sol