Čokoladna kostanjeva sladica

Priprava:

1.   Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilator). Z majhnim nožem zarežite črko X v kostanjeve lupine. Pecite 35-40 minut. Olupite, dokler je toplo.

2.    Zavrite mleko, smetano, kavo, konjak in sladkor. Dodajte kostanj, pustite na ognju 2 minuti, nato  naredite pire.

3.   Stopite čokolade in maslo. Zmešajte s kostanjevim pirejem.

4.   Mešanico zlijte v keramično posodo, obloženo s peki papirjem, in postavite v hladilnik za štiri ure.    

5.   Karamelizirajte kostanj s sladkorjem. Pustite, da se ohladi in nasekljajte.

6.   Stopite belo čokolado in jo zmešajte s kokosovim maslom. 

7.   Sladico okrasite z belo čokolado in potresite z oreščki. 

sestavine

  • Sestavine1 kg kostanjev (450 g pripravljenega pireja) 220 ml smetane 220 ml mleka 0.5 čajne žličke instant kave 250 g temne čokolade 70 g masla 60 ml konjaka 100 g sladkorjaZa okrasitev100 g praženih mandljev 80 g sladkorjaZa obliv80 g bele čokolade 1 jedilna žlica kokosovega masla

Priprava