Čokoladna kostanjeva sladica
Priprava:
1. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilator). Z majhnim nožem zarežite črko X v kostanjeve lupine. Pecite 35-40 minut. Olupite, dokler je toplo.
2. Zavrite mleko, smetano, kavo, konjak in sladkor. Dodajte kostanj, pustite na ognju 2 minuti, nato naredite pire.
3. Stopite čokolade in maslo. Zmešajte s kostanjevim pirejem.
4. Mešanico zlijte v keramično posodo, obloženo s peki papirjem, in postavite v hladilnik za štiri ure.
5. Karamelizirajte kostanj s sladkorjem. Pustite, da se ohladi in nasekljajte.
6. Stopite belo čokolado in jo zmešajte s kokosovim maslom.
7. Sladico okrasite z belo čokolado in potresite z oreščki.
sestavine
- Sestavine1 kg kostanjev (450 g pripravljenega pireja) 220 ml smetane 220 ml mleka 0.5 čajne žličke instant kave 250 g temne čokolade 70 g masla 60 ml konjaka 100 g sladkorjaZa okrasitev100 g praženih mandljev 80 g sladkorjaZa obliv80 g bele čokolade 1 jedilna žlica kokosovega masla