Čokoladna kostanjeva sladica

Čokoladna kostanjeva sladica

Opis

Priprava:

1.   Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilator). Z majhnim nožem zarežite črko X v kostanjeve lupine. Pecite 35-40 minut. Olupite, dokler je toplo.

2.    Zavrite mleko, smetano, kavo, konjak in sladkor. Dodajte kostanj, pustite na ognju 2 minuti, nato  naredite pire.

3.   Stopite čokolade in maslo. Zmešajte s kostanjevim pirejem.

4.   Mešanico zlijte v keramično posodo, obloženo s peki papirjem, in postavite v hladilnik za štiri ure.    

5.   Karamelizirajte kostanj s sladkorjem. Pustite, da se ohladi in nasekljajte.

6.   Stopite belo čokolado in jo zmešajte s kokosovim maslom. 

7.   Sladico okrasite z belo čokolado in potresite z oreščki. 

sestavine

Sestavine

  • 1 kg kostanjev (450 g pripravljenega pireja)
  • 220 ml smetane
  • 220 ml mleka
  • 0.5 čajne žličke instant kave
  • 250 g temne čokolade
  • 70 g masla
  • 60 ml konjaka
  • 100 g sladkorja

Za okrasitev

  • 100 g praženih mandljev
  • 80 g sladkorja

Za obliv

  • 80 g bele čokolade
  • 1 jedilna žlica kokosovega masla