Opis

Priprava:

1. Na pari stopimo 200 g koščkov čokolade. Ko stopimo 2/3 čokolade, jo odstavimo. Mešamo, dokler se preostanek čokolade ne stopi v svoji toploti.

2. Posodico damo v večjo posodo, v katero vlijemo malce vode. Čokolado mešamo, dokler se ne ohladi na 30 do 32 stopinj.

3. Vzamemo čopič in modle premažemo s čokolado. Postavimo v hladilnik za deset minut.

Čez čas nanesemo še drugi sloj temne čokolade. Spet postavimo v hladilnik še za deset minut.

4. Belo čokolado stopimo tako, kot smo stopili temno. Temperatura ne sme preseči 45 stopinj, nato pa čokolado ohladimo na 27 do 28 stopinj.

5. Model vzamemo iz hladilnika, nanesemo sloj bele čokolade in pustimo stati še deset minut v hladilniku.

6. Z vrhnjim delom noža postrgamo rob modla, na katerem je čokolada.

7. Čokoladne bombone damo v polovico jajca, rob premažemo s čokolado in prilepimo drugo polovico jajca. S prstom zgladimo rob, kjer se polovici stikata. Postopek ponovimo in vse je pripravljeno za velikonočna jajca in veselje otrok.

sestavine

Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • 150 g bele čokolade
  • pisani čokoladni bomboni

Sorodni recepti