Čokoladna fontana s penicami in svežim sadjem

Čokoladna fontana s penicami in svežim sadjem

Opis

Čokoladna fontana s penicami in svežim sadjem

Priprava

  1. korak: namakanje želatine

Želatino namakaj v hladni vodi, da se listi zmehčajo.

  1. korak: izdelava penic

Stepi sneg iz beljakov in 50 gramov sladkorja. V posodi zavri 200 gramov sladkorja z vodo in medom in kuhaj 2 minuti pri 121 °C. Najbolje je, da to izmeriš z digitalnim kuhinjskim termometrom. Vroč sladkorni sirup previdno vlij v sneg pri največji hitrosti mešalnika in ga stepaj še 5 minut pri srednji hitrosti. Ožemi liste želatine in jih med mešanjem dodaj v sneg. Sneg daj v vrečko za dekoriranje z gladkim nastavkom in na folijo za živila ali papir za peko nabrizgaj kupčke. Penice naj se sušijo vsaj pol dneva, da postanejo nekoliko bolj suhe in trde. Najbolje je, da se sušijo en dan.

  1. korak: stopi čokolado in izdelaj nabodala

Čokolado stopi v vodni kopeli in jo daj v čokoladno fontano. Sadje nareži na koščke in ga napiči na leseno nabodalo. Penice nareži na kocke in jih napiči na lesena nabodala. Vključi čokoladno fontano in pod njo drži nabodala s sadjem in penicami.

 

sestavine

Penice

  • 5 listov želatine (1 list = pribl. 1,5 g)
  • 2 beljaka
  • 250 g sladkorja
  • 75 ml vode
  • 75 g medu

 

Sadna nabodala

  • 200 g belega grozdja
  • 200 g jagod
  • 1 majhna melona
  • ½ ananasa
  • 1 mango

 

  • 1 kg čokolade za čokoladno fontano

 

  • Dodatne potrebščine: električni mešalnik, posoda za mešanje, vrečka za dekoriranje z gladkim nastavkom, papir za peko ali folija za živila, lesena nabodala, čokoladna fontana

Sorodni recepti