Čokoladica z arašidovim maslom

Čokoladica z arašidovim maslom

Opis

Navodila:

Mlečno čokolado stopite in jo temperirajte, če vsebuje kakavovo maslo. Temperirate jo tako, da jo daste v plastično skledo in jo v 30-sekundnih intervalih segrevate v mikrovalovki, dokler ni 50 % tekoče in 50 % še trdne čokolade. Energično jo mešajte, da se stopi v celoti. Med mešanjem jo lahko tudi segrevate s sušilcem za lase.

 

Polovico temperirane čokolade razmažite na papirju za peko na približno 5-7 mm debeline. Strdi naj se pri sobni temperaturi. Takoj ko se strdi, čez njo premažite tanko plast arašidovega masla. Če je treba, čokolado ponovno segrejte s sušilcem za lase. Po vrhu premažite preostalo čokolado in jo potresite s praženimi arašidi.

sestavine

Sestavine

  • 200 g kakovostne mlečne čokolade
  • 25 g kremastega arašidovega masla
  • 100 g grobo nasekljanih praženih ali soljenih arašidov

Sorodni recepti