Čips iz indijskega lotosa z vasabijevo majonezo

Čips iz indijskega lotosa z vasabijevo majonezo

Opis

Čips iz indijskega lotosa z vasabijevo majonezo

Priprava

  1. Če imate svežo korenino indijskega lotosa, ga fino narežite z mandolino. Pred cvrtjem rezine popivnajte s kuhinjsko brisačko.
  2. Olje zlijte v veliko kozico, sega naj par centimetrov visoko. Segrejte ga na približno 170-180°C. Rezine lotosa nežno položite v olje in ocvrite, da bodo zlate in hrustljave. Odcedite jih na kuhinjski brisački.
  3. V nižji skledici zmešajte vasabi, majonezo, sol in kis.

sestavine

  • 2 skodelici rezin indijskega lotosa
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • 2 žlički naribanega vasabija
  • 2 žlici japonske majoneze
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička kisa iz riževega vina
  • sezamova semena za postrežbo

Sorodni recepti