Opis

GLAVNA JED

Začnemo s čilijem. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja. Nasekljamo čebulo in jo popražimo. Nasekljamo tri stroke česna in tri čilije brez semen. Vse damo na ogenj, dodamo pol skodelice kumina v prahu, sol in 300 g mlete govedine. Dobro premešamo.

Ko se meso obarva, dodamo 200 g narezanih pelatov in 250 g odcejenega rdečega fižola. Kuhamo, dokler fižol ne začne rahlo razpadati.

Medtem pripravimo omako. V mešalnik damo pulpo avokada, dve žlici jogurta in dve žlici mascarponeja. Solimo, dodamo kumin in premešamo. Postavimo na stran in takoj rahlo popečemo tortilje, da se obarvajo.

Na koncu čili odstavimo z ognja in začnemo pripravljati tacose. Vsako tortiljo napolnimo z zmesjo iz čilija, narezano ledenko, avokadom in naribanim čedarjem. Pikantne tacose z listki mete postrežemo.


GLAVNA JED

Začnemo s čilijem. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja. Nasekljamo čebulo in jo popražimo. Nasekljamo tri stroke česna in tri čilije brez semen. Vse damo na ogenj, dodamo pol skodelice kumina v prahu, sol in 300 g mlete govedine. Dobro premešamo.

Ko se meso obarva, dodamo 200 g narezanih pelatov in 250 g odcejenega rdečega fižola. Kuhamo, dokler fižol ne začne rahlo razpadati.

Medtem pripravimo omako. V mešalnik damo pulpo avokada, dve žlici jogurta in dve žlici mascarponeja. Solimo, dodamo kumin in premešamo. Postavimo na stran in takoj rahlo popečemo tortilje, da se obarvajo.

Na koncu čili odstavimo z ognja in začnemo pripravljati tacose. Vsako tortiljo napolnimo z zmesjo iz čilija, narezano ledenko, avokadom in naribanim čedarjem. Pikantne tacose z listki mete postrežemo.


sestavine

Čili

  • 300 g mlete govedine
  • 300 g pelatov
  • 250 g rdečega fižola
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 0.5 žličke kumina v prahu
  • tortilje
  • olje
  • sol

Omaka

  • 1 avokado
  • 2 žlici jogurta
  • 2 žlici mascarponeja
  • 1 žlička kumina v prahu
  • sol

Sorodni recepti