Čilijeva pasta Annabel Langbein
Recept je iz: Annabel Langbein
Čili, česen, ingver in olje zmečkamo v pasto v multipraktiku ali možnarju. Posodo z debelim dnom segrejemo na srednje velikem ognju. Dodamo čilijevo pasto in lupinico limone ali limete ter kuhamo. Občasno premešamo, dokler ne zadiši (okrog pet minut).
Dodamo vodo in sladkor. Kuhamo, dokler ne dobi lepljive teksture in se na vrhu naredi oljna plast (okrog 10 minut). Odstavimo z ognja in vmešamo sojino omako, sol in poper. Pustimo, da se ohladi. Če ne porabimo vsega hkrati, jo lahko v kozarcu v hladilniku hranimo do dva meseca.
© Annabel Langbein The Free Range Cook: Through the Seasons
Čili, česen, ingver in olje zmečkamo v pasto v multipraktiku ali možnarju. Posodo z debelim dnom segrejemo na srednje velikem ognju. Dodamo čilijevo pasto in lupinico limone ali limete ter kuhamo. Občasno premešamo, dokler ne zadiši (okrog pet minut).
Dodamo vodo in sladkor. Kuhamo, dokler ne dobi lepljive teksture in se na vrhu naredi oljna plast (okrog 10 minut). Odstavimo z ognja in vmešamo sojino omako, sol in poper. Pustimo, da se ohladi. Če ne porabimo vsega hkrati, jo lahko v kozarcu v hladilniku hranimo do dva meseca.
© Annabel Langbein The Free Range Cook: Through the Seasons
sestavine
- Sestavine8 svežih ali zamrznjenih dolgih čilijev grobo nasekljanih 8 strokov česna 0.5 skodelice grobo nasekljanega ingverja 60 ml olja 120 ml vode 2 žlici sladkorja 2 žlici sojine omake 0.5 žličke soli mleti črni poper 1 drobno naribana lupinica dveh limon ali limet
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti