Čilijeva pasta Annabel Langbein

Čilijeva pasta Annabel Langbein

Opis

Čili, česen, ingver in olje zmečkamo v pasto v multipraktiku ali možnarju. Posodo z debelim dnom segrejemo na srednje velikem ognju. Dodamo čilijevo pasto in lupinico limone ali limete ter kuhamo. Občasno premešamo, dokler ne zadiši (okrog pet minut).

Dodamo vodo in sladkor. Kuhamo, dokler ne dobi lepljive teksture in se na vrhu naredi oljna plast (okrog 10 minut). Odstavimo z ognja in vmešamo sojino omako, sol in poper. Pustimo, da se ohladi. Če ne porabimo vsega hkrati, jo lahko v kozarcu v hladilniku hranimo do dva meseca.

 

© Annabel Langbein The Free Range Cook: Through the Seasons


Čili, česen, ingver in olje zmečkamo v pasto v multipraktiku ali možnarju. Posodo z debelim dnom segrejemo na srednje velikem ognju. Dodamo čilijevo pasto in lupinico limone ali limete ter kuhamo. Občasno premešamo, dokler ne zadiši (okrog pet minut).

Dodamo vodo in sladkor. Kuhamo, dokler ne dobi lepljive teksture in se na vrhu naredi oljna plast (okrog 10 minut). Odstavimo z ognja in vmešamo sojino omako, sol in poper. Pustimo, da se ohladi. Če ne porabimo vsega hkrati, jo lahko v kozarcu v hladilniku hranimo do dva meseca.

 

© Annabel Langbein The Free Range Cook: Through the Seasons

sestavine

Sestavine

  • 8 svežih ali zamrznjenih dolgih čilijev
  • grobo nasekljanih
  • 8 strokov česna
  • 0.5 skodelice grobo nasekljanega ingverja
  • 60 ml olja
  • 120 ml vode
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici sojine omake
  • 0.5 žličke soli
  • mleti črni poper
  • 1 drobno naribana lupinica dveh limon ali limet

Sorodni recepti