Chiliwok v posodicah iz solate
Priprava:
- Riž skuhamo po navodilih na embalaži.
Mariniranje piščančjega mesa
- Piščančja bedra narežemo na kocke. Meso pomešamo z omako sambal, medom in sladko sojino omako. Mariniramo približno 5 minut.
Chiliwok
- Indijske oreščke pražimo v suhi ponvi približno 3 minute, da pozlatijo.
- Ločimo liste solate. Shranimo 2 lista po osebi, preostale pa narežemo na trakove.
- Papriko razpolovimo po dolžini, odstranimo semena in narežemo na trakove.
- Bučko narežemo na kocke.
- V voku segrejmo malce olja in mariniranega piščanca cvremo med mešanjem približno 5 minut.
- Dodamo bučko, papriko, koruzo, indijske oreščke in narezano solate ter pražimo med mešanjem približno 2 minuti.
Postrežba
- Shranjene liste solate razdelimo na krožnike. Nadevamo jih s chiliwokom. Postrežemo z mešanim rižem.
sestavine
- Sestavine:300 g mešanega riža 400 g filejev piščančjih beder 3 žlice omake sambal 1 žlica medu 50 ml sladke sojine omake ketjap manis 50 g indijskih oreščkov 1 glavica ledenke 1 rdeča paprika 2 bučki riževo olje 300 g koruze iz pločevinkeDodatne potrebščine: vok
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO