Chiliwok v posodicah iz solate

Chiliwok v posodicah iz solate

Opis

Priprava:

  • Riž skuhamo po navodilih na embalaži.

 

Mariniranje piščančjega mesa

  • Piščančja bedra narežemo na kocke. Meso pomešamo z omako sambal, medom in sladko sojino omako. Mariniramo približno 5 minut.

 

Chiliwok

  • Indijske oreščke pražimo v suhi ponvi približno 3 minute, da pozlatijo.
  • Ločimo liste solate. Shranimo 2 lista po osebi, preostale pa narežemo na trakove.
  • Papriko razpolovimo po dolžini, odstranimo semena in narežemo na trakove.
  • Bučko narežemo na kocke.
  • V voku segrejmo malce olja in mariniranega piščanca cvremo med mešanjem približno 5 minut.
  • Dodamo bučko, papriko, koruzo, indijske oreščke in narezano solate ter pražimo med mešanjem približno 2 minuti.

 

Postrežba

  • Shranjene liste solate razdelimo na krožnike. Nadevamo jih s chiliwokom. Postrežemo z mešanim rižem. 

sestavine

Sestavine:

  • 300 g mešanega riža
  • 400 g filejev piščančjih beder
  • 3 žlice omake sambal
  • 1 žlica medu
  • 50 ml sladke sojine omake ketjap manis
  • 50 g indijskih oreščkov
  • 1 glavica ledenke
  • 1 rdeča paprika
  • 2 bučki
  • riževo olje
  • 300 g koruze iz pločevinke

Dodatne potrebščine:

  • vok

Sorodni recepti