Chiliwok v posodicah iz solate

Priprava:

  • Riž skuhamo po navodilih na embalaži.

 

Mariniranje piščančjega mesa

  • Piščančja bedra narežemo na kocke. Meso pomešamo z omako sambal, medom in sladko sojino omako. Mariniramo približno 5 minut.

 

Chiliwok

  • Indijske oreščke pražimo v suhi ponvi približno 3 minute, da pozlatijo.
  • Ločimo liste solate. Shranimo 2 lista po osebi, preostale pa narežemo na trakove.
  • Papriko razpolovimo po dolžini, odstranimo semena in narežemo na trakove.
  • Bučko narežemo na kocke.
  • V voku segrejmo malce olja in mariniranega piščanca cvremo med mešanjem približno 5 minut.
  • Dodamo bučko, papriko, koruzo, indijske oreščke in narezano solate ter pražimo med mešanjem približno 2 minuti.

 

Postrežba

  • Shranjene liste solate razdelimo na krožnike. Nadevamo jih s chiliwokom. Postrežemo z mešanim rižem. 

sestavine

  • Sestavine:300 g mešanega riža 400 g filejev piščančjih beder 3 žlice omake sambal 1 žlica medu 50 ml sladke sojine omake ketjap manis 50 g indijskih oreščkov 1 glavica ledenke 1 rdeča paprika 2 bučki riževo olje 300 g koruze iz pločevinkeDodatne potrebščine: vok

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse